Hensikten med møte var å se på hvilke løsninger som kreves for at levendefiskanlegget til Sjøfisk på Bjarkøy skal kunne driftes videre.

Harstad Tidende skrev i slutten av oktober at bedriften valgte å legge ned virksomheten, etter at de fikk avslag på søknaden om dispensasjon for lagring av levende fisk.

Lovte å strekke seg langt

– Gjennom vårt besøk hos fiskeriministeren ønsket vi å få belyst hva som kreves for at bedriften skal kunne fortsette virksomheten.

– Vi møtte en lydhør minister som lovte å strekke seg langt for at det nye regelverket, som nå er under utarbeidelse, skal avklare uklarhetene som i dag er rundt ivaretakingen for lagring av levende fisk, sier Marianne Bremnes.

– Derfor håper jeg at Sjøfisk gjør det de kan med å legge til rette for å følge det regelverket som finnes per i dag og fram til det nye regelverket innføres, ifølge Sandberg i løpet av januar/februar, sier Bremnes.

90 prosent av sjøareal båndlagt

I løpet av møtet fikk delegasjonen også tatt opp utfordringene Harstad står overfor når Kystsoneplanen skal rulleres. Spesielt knyttet til Forsvarets båndlegging av sjøarealet rundt Harstad kommune.

– Jeg tror kanskje ikke at det er så mange som vet det, men Forsvaret båndlegger cirka 90 prosent av alt sjøareal i kommunen. Det meste av det båndlagte arealet ble foretatt i forbindelse med etableringen av kystfortstrukturen, flere tiår tilbake i tid.

– Nå ønsker vi å se på dette i nært samarbeide med Forsvaret. Det må være mulig å få til en sameksistens med Forsvaret og kommunen for å lettere kunne tilrettelegge for ulike aktiviteter langs kystlinjene i kommunen, sier Bremnes.

Ny struktur og nytt blikk

– Dette hevdet Sandberg han hadde tatt opp med tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, og lovte å ta det opp igjen på nytt med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

For oss et det viktig å få på plass en ny struktur og et nytt blikk, for å se på hvilke løsninger som gjør det enklere blant andre for havbruksnæringen å etablere virksomheter, sier Marianne Bremnes.

nytt håp: Kanskje kan nytt regelverk åpne for fortsatt drift av Sjøfisk AS sitt anlegg for lagring av levendefisk. Foto: Frank R. Roksøy