HARSTAD: Det sier leder for Kilkameratene, Finn-Håkon Jørstad. Han bruker deler av påskeuka til å starte opp et forprosjekt som har til hensikt å reise en fotballhall i Kilbotn.

– Fram til nå har vi prioritert å levere et så godt mesterskap som mulig. Nå er det derimot utvikling av anlegg som gjelder for oss. I dag starter arbeidet med forprosjektet for en fotballhall i Kilbotn, sier Jørstad.

Forprosjektet er allerede vedtatt i styret. Hallen blir oppført på Kilkameratenes lille fotballbane som ligger ved siden av ellverbanen.

– Dette er en bane som ble rehabillitert med dekkeskifte i fjor. Nå planlegger vi en liten hall rundt denne banen. Men hva vi går for og hvilke kostnader vi snakker om, vil vi vite betydelig mer om til sommeren, sier Jørstad.

Samarbeid?

Når det ferdige anlegget er realisert ,vil det få stor betydning for klubbens fotballgruppe. Men det vil også gi idrettslaget fordeler når de påtar seg nye oppgaver i framtida.

– Under framtidige arrangementer er planene at all smørevirksomhet vil skje her. Det vil spare oss for mye ressurser som vi i dag bruker på opp og nedrigg av smøretelt. Samtidig vil det også gi oss inntekter på utleiesida, sier Jørstad.

Han understreker også at det kan bli aktuelt med et samarbeid for hallen.

– Vi har en dialog med Sørvikmark IL, som også trenger halltid. Foreløpig diskuterer vi om idrettslaget skal gå inn som deleier eller leietaker. Men her er ingenting hugget i stein på nåværende tidspunkt, sier Jørstad.

Rulleskiløype

Også på langrennssida venter oppgraderinger.

– Vi ønsker også å få til en rulleskiløype i anlegget. Utviklingen av dette anlegget vil gå paralellt med fotballhallen. Her vil Medkila Skilag være med som samarbeidspartner, sier Jørstad.

Leder i Kilkameratenes skigruppe, Geir Johansen, understreker at denne løypa foreløpig befinner seg på tegnebrettet.

– Men en asfaltering av 2,5 kilometeren, eller en av de andre FIS-sertifiserte traseene, er hva vi håper på å få til. Så må vi nesten kartlegge andre viktige aspekter som kupering og hva vi kan forvente av grunnarbeid, forklarer Johansen.

I tillegg står også et skifte av trasé for lysløypa på deres plan.

– Omlegging av lysløypa til 2,5 kilometerstraseen er noe vi godt kunne ha tenkt oss. Men samtidig er ikke det noe som man bare setter i gang med. Dette er et langt lerret å bleke, sier Johansen.