Både på skoler og i sosiale medier er det noen som prøver å gi Radio Harstad et negativt omdømme. Den ungdomsstyrte radioen har blitt stemplet som en plass ungdommer med vansker og rusproblemer kommer. Det er så langt fra sannheten som man kan komme, forteller ungdommer vi har snakket med.

- Godt tilbud

- Når jeg ser folk kommenterer og sprer ondsinnede rykter om Radio Harstad, så blir jeg skuffet. Jeg synes at ryktene er noe søppel, de som sprer de har ikke noe peiling på hva vi egentlig driver med, forteller Daniel Andrè Johansen.

Han er en av de flere ungdommene som engasjerer seg i lokalradioen. Johansen forteller at det ikke er en plass man ruser seg, men en plass ungdommer kan få et godt tilbud.

- Jeg er her to til tre ganger i uken og jeg er leder for teknisk utvalg. Da må jeg passe på at alt fungerer. Det innebærer at jeg må passe lydnivået, at mikrofonene fungerer og at alt andre med radioen fungerer slik det skal. Når artister i nærområdet skal spille på radioen, må jeg også ordne med mikrofoner, ledninger og lignende. Vi har nettopp fått et nytt styre. Jeg har altså vært leder for teknisk utvalg i bare en uke, så jeg har ikke helt kommet inn i rollen enda.

Det er mye på grunn av interessene at Johansen tilbringer tiden sin på Radio Harstad.

- Jeg er glad i både data og musikk. På fritiden min driver jeg et ungdomsstyrt nettmagasin som heter GeekMag. Her skriver jeg og flere ungdommer om ting som interesserer oss, både data og musikk. Når ungdommer får lov til å skrive om det de vil, så bedres karakterene. Det samme blir det med Radio Harstad. Her får du gjøre arbeid du liker, og samtidig viser dette arbeidet seg i skolen. Jeg har lært å intervjue, sette opp radioprogram og drive med teknologisk utstyr. Der er utrolig morsomt, sier han engasjert.

Snakker positivt

Men Johansen forteller at det også er andre årsaker til at han er på Radio Harstad. Ikke bare interessene.

- Jeg er først og fremst her fordi musikk og data er min hobby, men jeg er også her på grunn av det sosiale. Alle blir gode venner. Vi har det morsomt sammen og vi tuller veldig mye med hverandre.

- Det kan være vanskelig å få bort ryktene, men vi skal prøve å snu de med å snakke positivt om Radio Harstad. Det er mye bra som skjer her, og vi må prøve å fortelle om dette. Vi må prøve å skape et positivt omdømme igjen.

Foto: Theodor Karlsen