Sammen med Advokatfirmaet FINN er det duket for den andre i rekken av turneringen, der det hentes sterke sjakknavn til byen.

– Dette er andre gang i et treårsprosjekt at vi og FINN sørger for å skape en stor turnering her i byen, sier Stein Jensen, som er leder i Harstad Sjakklubb.

– Vi er med på dette prosjektet for å skape blest om spillet sjakk. Vi er spesielt glad for at så mange unge utøvere er med på å spille sjakk i skolen, sier Morten Elvevoll, om hvorfor de engasjerer seg i sporten.

Turneringen blir arrangert i Harstad fra 11.-13.oktober.

Åtte nasjoner

– Vi har valgt å invitere sterke kvinnelige sjakkspillere. I fjor deltok en sterk amerikansk kvinne. Fire ganger amerikansk mester for damer internasjonal mester Anna Zatonskih (2473) er rangert som nummer to i sitt land, forteller Jensen

Stormester og europamester for damer i 2003 og 2010 Pia Cramling (2523) fra Sverige stiller i spissen for 11 tittelholdere, melder han

– 19-årige WIM Lisa Schut (2310) som vant årets nederlandske mesterskap for damer er også på startstreken, sier Stein Jensen, om noen av deltakerne som er hentet inn for å sette farge på turneringen i Harstad andre helgen i oktober.

Hittil er 49 deltakere fra Sverige, Norge, Russland, Nederland, Ungarn, Romania Finland og USA, påmeldt til årets FINN Chess International.

Profiler

-Turneringens profil er at flere sterke damespillere blir invitert nettopp for å inspirere jenter/damer til å satse på sjakk. Så det er ingen tilfeldighet at blant turneringens 11 tittelholdere er 8 damespillere påmeldt, sier Stein Jensen, som håper at rundt 60 seniorspillere vil delta i Harstad.

– Da passer det bra at Harstads kvinnelige ordfører Marianne Bremnes holder åpningstalen og utfører hvits første trekk på toppbordet i åpningsrunden.

En barnesjakk turnering arrangeres samme helg som den internasjonale turneringen avvikles, sier Stein Jensen, om turneringen som vil bli spilt ved Heggene videregående skole i Harstad.