Det er flere i Harstad som ønsker å vise cruiseturister sitt hjem. Dette sier Gro Dagsvold i Visit Harstad, etter at hun i forrige uke oppfordret huseiere til å åpne dørene for en gruppe turister som besøke Harstad onsdag 25 januar 2017.

– Vi ønsker å etablere en base av huseiere som kan åpne sitt hjem for cruiseturister noen ganger i året, forteller Dagsvold.

- Spennende konsept

Det er et av flere ønsker utenlandske cruisepassasjerer ønsker å gjøre, når de besøker en by langs norskekysten, forteller Dagsvold.

– Vi har i løpet av den siste uken fått flere henvendelser fra huseiere som kan ta imot opp til 15 turister. Vi har også fått flere huseiere som kan ta mindre grupper, sier Dagsvold.

Dagsvold har også fått henvendelser fra huseiere i Harstad som har god erfaring med å være vertskap for utenlandske turister. De synes dette er et spennende konsept å være med på.

Jobber for cruisebesøk

Det er i høst klart at en i 2017 får tre cruiseanløp i løpet av året.

– Vi må jobbe hardt for å få cruiseselskap til å anløpe Harstad. Derfor er hjemmebesøk en av flere tilbud vi som vertskapsby kan tilby. Det etterspørres av cruiseselskapene, sier Dagsvold,

Visit Harstad har i tillegg seks-syv andre guideopplegg for de tilreisende cruisepassasjere som ankommer byen i løpet av året. 25. janurar er det cruiseskipet Balmoral som gjester Harstad denne aktuelle dagen. Skipet tilhører Fred Olsen Lines.

Det er vinterturister som får oppleve norskekysten rett etter at sola er kommet tilbake i deler av den nordlige landsdelen.

– Hvis det er flere huseiere som er interessert i å være med på dette så er det bare å ta kontakt med oss på Visit Harstad, sier Gro Dagsvold.

RESPONS: - Flere huseiere i Harstad har sagt ja til å åpne opp hjemmet i forbindelse med cruiseanløp i Harstad, sier Gro Dagsvold i Visit Harstad. Foto: Picasa