En sele som får frittløpende hunder til å stoppe opp? Ja, det er mulig. Takket være en verdensnyhet fra Frode Eldevik.

- En fri hund er en lykkelig hund. Det var mitt mål med denne oppfinnelsen. Lykkelige hunder, sier Frode Eldevik. Fredag fikk han patentet godkjent. Releashe-selen, en hundesele som får den firbeinte til å stoppe når den løper fritt og eier vil ha kontroll. Et elektronisk system med ei seleinnretning og et lite instrument hos eier kan bli nøkkelen til fortvilte hundeeiere, skal vi tro oppfinneren fra Kvæfjord.

- Når eier gir et trådløst signal til motoren framme på selen, strammes linene som går til hundens bakbein. Dermed får hunden kortere og kortere fraspark. I løpet av noen sekunder stopper hunden gradvis opp på sin egen naturlige måte, forklarer han. Og presiserer at innretningen ikke gjør skade eller fører til ubehag for den firbeinte.

- Oppbremsingen er komfortabel, uten bruk av strømhalsbånd.

Eldevik forteller videre at testingen inntil videre har foregått med mellomstore hunder. Han ser gjerne at interesserte hundeeiere tar kontakt.

- Jo mer testing jo bedre. Per i dag har jeg tre eksemplarer, og jeg synes det er viktig at ulike raser får prøve den. Veterinærer jeg har vært i kontakt med er positive til metoden. Det ser lovende ut så langt, men jeg vil være 100 prosent sikker.