The World er bygd ved Fosen Mekaniske Verksteder i Trøndelag, som leverte skipet 13. mars 2002.

Skipet eies av rederiet ResidenSea og seiler under bahamansk flagg.

165 individuelle «hjem» finnes om bord, alle eier sin egen leilighet, og en andel av skipet. Skipet påberoper seg «verdens mest luksuriøse livsstil» for eierne, og noen få flere, som kan leie leilighetene for en høy pris.

Mange av eierne leier ut sin leilighet deler av året, men bor i snitt tre-fire måneder av året om bord selv.

196 passasjerer er om bord ved ankomst Harstad, muligens er noen av dem verdenskjendiser. Skipet vil ligge i Harstad nesten et døgn. Avhengig av hvem som er om bord, har byen ved Vågsfjorden i helga potensial til å bli en av verdens mest kjendistette byer.

Rikingene på The World betjenes av et mannskap på 280, Båten er 196 meter lang,

Visit Harstad har gjort klar opplevelser for gjestene i samarbeid med skipet, melder daglig leder Jan Erik Kristoffersen.

Hvis du vil kjøpe en suitelugar på en av klodens mest berømte flytende hyttebyer må du ifølge Aftenposten være beredt til å betale 9,5 millioner kroner, og da får du 62 kvadratmeter luksus å boltre deg på. Å eie er dyrt, felleskostnadene er 1,1 millioner kroner i året. Det finnes langt dyrere leiligheter.

Etter at skuta var sjøsatt gikk det trått med salget, og skuta var ikke brakt ut av et finansielt støvelhav før et år var gått. Da alle leiligheter var solgt i 2008, gikk beboerne sammen i et rederkollektiv og kjøpte ut eierpostene kravstore banker satt med.

Det er mulig for utenforstående å leie leilighet til en pris på 20-25 tusen kroner døgnet. Barn koster ekstra.