Virksomheten ble så vellykket at firmaet i 2015 ble hedret som årets gasellebedrift i Troms.

Noen av kjennetegnene for en gasellebedrift er rask vekst og lønnsomhet i tillegg til flere andre kriterier, og veksten har siden bare fortsatt. Fra 2016 til 2017 har de to selskapene til sammen doblet omsetningen fra 35 til 70 millioner kroner.

Stort administrasjonsbygg

Daglig leder Vidar Sjøvoll forteller at byggefirmaet er et resultat av en del småoppdrag som de tok på seg vinterstid mens det var stille på verftet.

– Det var godt å kunne ta med seg mange års erfaring fra båtbygging når vi skulle bygge hus, og byggeoppdrag ble etter hvert flere.

– Det som for alvor fikk fart på byggingen, var utvidelsen av barnehagen i Grov i 2010, et oppdrag på over seks millioner kroner. Året etter ble Grovfjord Bygg AS etablert, og siden har vi hatt en rekke store oppdrag blant annet på Evenskjer og i Grov.

– Det største enkeltprosjektet er det nye administrasjons- og servicebygget til Northern Lights Salmon AS i Grov. Dette bygget har en grunnflate på 650 m² og kostet omkring 18 millioner kroner.

– Vi setter pris på at lokale oppdrettere er flinke til å bruke oss, for i tillegg til å reparere båtene deres, bygger vi også for dem.

Mange oppdragsgivere

– Vi har også hatt store prosjekter for andre gode kunder, som et leilighetsbygg med 8 leiligheter på Skjærran 19 i 2016 og et bygg med 4 leiligheter på Skjærran 17 i 2017 samt oppføring av nye omsorgsboliger på Evenskjer i 2015.

– For tida har vi en rekke byggeprosjekter gående, blant annet en seksmannsbolig i Dyrvikhøgda, en firemannsbolig på Evenskjer, en firemannsbolig på Kalvskinnet i Grov og en enebolig på Mustapartajordet i Harstad.

– I tillegg til å føre opp nye boliger, har det også være stor pågang med renovering og utbygging av større og mindre bygg i området.

BoligPartner-forhandler

Driftsleder for Grovfjord Bygg AS er Kim Sjøvoll, eldste sønn av daglig leder Vidar. Han kan fortelle om god ordretilgang, og han tror at firmaets gode renommé og tillit i markedet spiller en stor rolle når de konkurrerer om kontraktene.

– Vi har en fast stab med dyktige bygningsarbeidere, og når oppdragene krever det, leier vi arbeidskraft. Ellers bruker vi rørleggere, elektrikere og malere fra Evenskjer eller ETS til våre prosjekter.

– Siden 2015 har vi vært forhandler av BoligPartner AS som er en av de største aktørene innen ferdighuskonseptet. BoligPartner leverer arkitekttegnede hus, hytter og flermannsboliger og har nesten 25 års fartstid som norsk boligbygger.

– De leverer byggesettene og har et godt system for prosjektering og markedsføring. Vi merker nå en økende interesse for eneboliger fra denne leverandøren både i Skånland og i Harstad, og derfor har vi etablert et BoligPartner-kontor i Harstad.

Pris og kvalitet

– Når det gjelder store byggeoppdrag for det offentlige som kommunene vi har her, synes vi det er beklagelig at de legger opp til at anbudene blir slik at vi og andre lokale firmaer ikke kan komme i betraktning.

– Et eksempel på dette er det nye barnehagebygget på Evenskjer og oppvekstsenteret på Sandstrand. Her har kommunen valgt å gå for modulbygg-konseptet som bare et fåtall firma i landet kan levere.

– Vi er i stand til å konkurrere på kvalitet og pris, men å konkurrere med store aktører som opererer i flere land og med stor kapasitet på bemanning, blir vanskelig.

– Da trenger vi selvfølgelig lengre tid for å gjennomføre prosjektene. Vi håper likevel politikerne tenker lokal næringspolitikk når de planlegger nye prosjekter, slik at vi ikke mister kompetansen innenfor bygg og anlegg i distriktet, sier Vidar Sjøvoll.

foto
FIREMANNSBOLIG: På Kalvskinnet i Grov er en firemannsbolig under oppføring. Fra venstre: Remy Andreassen, Marius Sjøvoll, Kim Sjøvoll og Johnny Andreassen. Foto: Per Jan Pedersen