Saken er den at Mimergården rev et gammelt bygg i Dronningens gate i Narvik og førte opp en ny blokk i seks etasjer.

Volt hadde totalentreprisen på i overkant av 60 millioner kroner. Kort sammenfattet dreide tvisten seg i hovedsak om at Volt mente forutsetningen var at bygget skulle fundamenteres på løse masser.

Boring og sprenging

Som følge av grunnforholdene måtte bygget i stedet fundamenteres til fjell. Volt krevde derfor tilleggsvederlag fordi de mente ny fundamenteringsmåte utgjorde tilleggsarbeider. Volt krevde også vederlagsjustering og fristforlengelse knyttet til endring av metode for boring og sprengning, etablering av spunt og støttemur, samt vederlagsjustering for rigg og drift av prosjektet.

Får erstatning

Byggherren mente på sin side at prosjektering av fundamentet var Volts ansvar, og at eventuelle problemer derfor var knyttet til for dårlige undersøkelser fra selskapets side.

Tingretten kom til at Mimergården as måtte betale et tilleggsvederlag på fire millioner til Volt Entreprenør, Volt Entreprenør hadde krav på ytterligere 40 dager på prosjektet i forhold til avtalt tidsplan. Tingretten mente at begge partene betalte sine sakskostnader.

Lagmannsretten har derimot kommet til at Mimergården as må betale 6.344.671 millioner kroner for ekstraarbeidet med fundamenteringen. I tillegg kunne Volt Entreprenør bruke 84 dager lenger enn først planlagt på prosjektet. Mimergården er også dømt til å betale 1.053.137 kroner i sakskostnader til lagmannsretten.

Partene bærer selv sakskostnadene til tingretten.