Oppdatering: Politiet melder at det er gjort funn av en person i forbindelse med søk- og redningsaksjonen. Operasjonsleder Rune Nilsen sier til VG at den omkomne er en mann i midten av 60-årene.

– Vedkommende var død ved funn. Pårørende er varslet, opplyser Troms politidistrikt klokken 23.03.

Så person falle utfor fjellet

Troms politidistrikt opplyste klokken 14.23 torsdag at det var iverksatt en redningsaksjon på fjellet Grytetippen på Senja.

Meldingen til nødetatene var at noen skal ha observert at en person ramlet ned fra fjellet.

– Vi har luftambulanse, redningshelikopter SAR Queen fra Banak og politihelikopter på stedet. Mannskaper fra Røde Kors er også utkalt, meldte politiet.

På nettstedet kugo.no står det at Grytetippen er en av Senjas bedre utsiktstopper. Fjellet ruver 885 meter over havet.

Fant tursekk

Klokken 15.15 opplyste politiet at det fremdeles ikke var gjort funn.

– Vi foretar nå søk og har redningsressurser i området. Dette er et bratt og krevende terreng der det fremdeles ligger snø, meldte politiet.

VG snakket med mannskap fra Røde Kors, som beskrev værforholdene som fine.

– Vi skal bli fraktet opp på fjellet og starte et søk i området. På nåværende tidspunkt kan jeg ikke si noe mer om søket, vi må se an terrenget, sa operativ leder i Finnsnes og omegn Røde Kors, Asbjørn Skjellstad, til VG torsdag ettermiddag.

Klokken 17.38 bekreftet politiet at det var gjort funn av en tursekk i det aktuelle området som kunne knyttes til hendelsen.

Denne er gjennomgått. Ingen ID funnet der, opplyste politiet klokken 17.38.

Videre meldte politiet at søkemannskaper måtte sikres på grunn av det utfordrende terrenget, med bistand fra det Norske alpine redningsgrupper (NARG).

Foto: Morten Hagen