Alexander Dølvik Fossum, operativ leder ved Harstad politistasjon, sier de har mottatt en god del saker på dette i det siste.

– Det går i bølger, med både lokale og mobile kriminelle.

Tirsdag etterlyser de eieren av et type lettoppsettelig arbeids-telt, etter at dette ble funnet som formentlig tyvegods.

– Dette er en ganske dyrebar gjenstand, så vi tenker det kan være greit for eier å få det tilbake. Trolig er det et eller annet selskap i harstadregionen som savner det. Om man kjenner det igjen og kan gi en nærmere beskrivelse av farge og størrelse, kan eier hentet det ut på Harstad politistasjon, opplyser Fossum.

– I dette tilfellet dreier det seg mest sannsynlig om en lokal aktør som står bak tyveriet. Vi håper eieren klarer å kjenne igjen gjenstanden og tenke at dette åpenbart er sitt.

OPERATIV LEDER: Alexander Dølvik Fossum ved Harstad politistasjon. Foto: Margrethe Nermark

Politilederen forteller videre at det over tid har vært flere tyverier av utstyr som ligger tilgjengelig på byggeplasser eller som er tilknyttet byggebransjen.

– Det er mye aktivitet i byen for tida, med veiutbygging og annet. Verktøy og lignende er ofte tydelig merket, men det stopper ikke nødvendigvis de som er på jakt etter det. Utfordringen er selvsagt større med tanke på å få det omsatt om det har tydelige kjennetegn.

I anledning våren som er i anmarsj, har Fossum en annen oppfordring til folk:

– Vi nærmer oss sykkelsesong, og sykkeltyverier er en klassiker innen vinningskrim. Derfor oppfordrer vi folk til å låse sykler, og låse dem inn en plass hvis man har mulighet til det.