– Systemet oppe i toppen har ikke behandlet denne saken så ryddig som de kunne, sier Sophie Elise Isachsen om NRK-ledelsen i den nyeste episoden av «Sophie & Fetisha».

Dette er første episode duoen publiser etter at podkast-samarbeidet med NRK ble avsluttet. Her kommenterer de hvordan de har opplevd prosessen rundt avslutningen av samarbeidet.

– De har «failet» å se menneskene som har vært oppdragsgivere der, som har gjort en jobb. Dem har de ikke sett, sier Isachsen om ledelsen.

«NY» POD: I den nyeste episoden av Sophie & Fetisha svarer influenserne på spørsmål etter NRK-bruddet. Foto: Xin Li

Mye oppmerksomhet

12. februar publiserte Isachsen et Instagrambilde med en venninne, der venninnen holdt en liten gjennomsiktig pose med hvitt innhold. Bildet ble slettet få minutter senere.

I etterkant av Instragrambildet mottok Kringkastingsrådet over 4000 klager på podkasten. Både bildet og NRK-samarbeidet med Isachsen ble mye omtalt i mediene. 2. mars ble det kjent at podkast-samarbeidet mellom NRK og Isachsen og Williams var avsluttet.

15. mars ble det også kjent at Rema 1000 skrinlegger Sophie Elise-godteriet som egentlig skulle lanseres i februar i år.

– Ble litt kaotisk

På spørsmål fra VG om hvordan profilene har opplevd prosessen, svarer Williams at hun er glad for å ha jobbet med NRK.

– No feelings hurt, just my ego for a sec, skriver hun på e-post til VG.

Hun innrømmer likevel at prosessen ikke var bare enkel.

– Det ble litt kaotisk, siden det var mye som sto på, skriver hun i e-posten.

Studio erstattet med seng

– Nå sitter vi altså og podkaster fra sengen mi, begynner Isachsen episoden.

Intromelodien, de rosa pelsveggene og knæsjrosa mikrofonene er byttet ut, og podkasten spilles inn fra hjemmestudio i Isachsens seng. Profilene er tydelige på at de nå står på egne ben.

I episoden svarer Isachsen og Williams på spørsmål de skal ha fått fra lyttere. Blant spørsmålene er «hva skjedde egentlig med NRK? Don’t be shy, spill the tea’s».

I svaret understreker Isachsen at hun har lært mye i samarbeidet og er veldig takknemlig for de hun jobbet tettest på.

– Dritbra innholdsavdeling der. Så kule folk.

Samtidig legger ikke Isachsen skjul på at det også har vært krevende å være i samarbeidet med NRK.

– Hadde vi fortsatt å være der, hadde det vært en evig rokamp om at vi ikke hører hjemme der.

Hør den nyeste episoden av Sophie & Fetisha her.

– Hva faen skal jeg der og gjøre?

I episoden svarer også profilene på hvorfor de ikke stilte i NRK-programmet «Debatten», som omhandlet podkasten.

Isachsen svarer at hun ikke skjønte hva hun hadde i programmet å gjøre. I podkasten spør hun om hun skulle stå der og forsvare at podkasten fantes, eller at hun selv fantes, eller om hun var et dårlig forbilde.

– Det var bare veldig mange hatter og kok, sier hun.

Williamsen på sin side sier hun ikke ble orientert om invitasjonen fra sin manager, men heller ikke hadde turt å stille.

– Hva faen skal jeg der å gjøre?

Sophie Elise forteller også om ting som skal ha skjedd i kulissene før «Debatten».

– Det som jeg synes var litt sykt med hele situasjonen, det var at dagen før kvelden før, så ringte Vibeke meg. Hun sa hun skulle i «Debatten» og hun ville bare forberede meg litt på hva som kom til å skje og hva hun kom til å si. Jeg har aldri snakket med henne før, men det var en superhyggelig samtale.

– Hun sa hun digget innholdet vi laget, at hun er superstolt over å ha det på NRK, hun skjønner det er en annen målgruppe enn henne, men hun digger det og det skulle hun forsvare det i «Debatten». Det var derfor jeg var litt overrasket over at det ikke hadde skjedd.

Så skyter Williams inn:

Litt overrasket? Jeg hadde underkjeven min nede på knærne.

VG har vært i kontakt med NRK og bedt om en kommentar fra kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. Les kommentar fra underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, lengre ned i saken.

– Hjemme alene – vibe

Williams forteller at duo’en planlegger å ha ganske likt format for podkasten som de hadde hos NRK.

– Vi har en ny look og en logo på podkasten, og en mer hjemme alene -vibe, skriver hun.

Williams forteller at den første episoden en «Q & A», men at de fra søndag av vil slippe vanlige episoder av podkasten.

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, skriver i en epost at han er glad for at Sophie Elise sier hun er fornøyd med samarbeidet med innholdsmiljøet i NRK.

– NRK har tatt sitt arbeidsgiveransvar på alvor og har vært i dialog med Sophie Elise og Fetisha underveis i prosessen. For NRK var det nødvendig å sette tydeligere rammer rundt innholdet og Sophie Elises kommersielle virksomhet. Nå ønsker vi dem lykke til videre, skriver han.

NY LOOK: Podkasten har fått ny profil etter NRK-bruddet. Foto: Xin Li