Prosjektdirektøren til Skanska er Are Eliassen med 40 års fartstid i bransjen.

Vi vi spør om hva han synes om sitt nye kontor, kommer svaret kjapt:

– Dette er de beste kontorfasilitetene jeg har vært borti i. Det er bra siden vi skal være her de neste fem årene. Da er det viktig at vi har lyse kontorer at de er lydtette og har god ventilasjon. Her trenger man ikke åpne vinduet for å få nok luft, sier han.

Prosjektledelsen jobber fire dagers uke, siden de pendler hjem hver helg, og da blir det lange dager på kontoret.

– Det er ikke uvanlig at man begynner klokken 06 og jobber til klokken 20.–21.00. Da er det viktig at man har kontorfasiliteter som man trives i og som har godt inneklima.

Are Eliassen er Skanska sin sjef på Hålogalandsveien. – Jeg har aldri jobben i en så flott kontormodul, sier han. Foto: Odd Leif Andreassen

Fleksibel arbeidstid

Eliassen sier de er avhengig av de flinkeste hodene, og derfor tar Skanska hensyn til de forskjellige livsfasene funksjonærene er i, som for eksempel hvis noen ønsker mindre pendling på grunn av små barn.

Eliassen fikk selv endret arbeid da barna var små og det passet dårlig med pendling.

– Men de 10 siste årene er jeg tilbake i pendlertilværelsen. Det er blitt en livsstil og jeg nærmer meg 65 år og har ingen planer om å pensjonere meg. Jeg har så mye ugjort, smiler han.

Kontormodulene til Skanska på Rødskjær. Foto: Odd Leif Andreassen

Det jobber rundt 500 personer på prosjektet, og det er plassert moduler på 15 steder. Dette er gjort for at driftsorganisasjonen skal være så tett på som mulig der arbeidet foregår.

– Hovedleveransen av moduler er på Rødskjær, Fiskfjord og Lofast. I tillegg er det mindre modulenheter i nærheten av tunnelinnslagene, sier Eliassen.

Eliassen sier arbeidet går etter planen, og han sier vinteren har vært snille med dem.

– Den største utfordringen i vinter har vært at fly ikke har lettet.

Modulansvarlig Hugo Stormo i Uco foran kontormodulen på Rødskjær. Foto: Odd Leif Andreassen
I Fiskfjorden bor det rundt 200 arbeidere. I tillegg er det kontormoduler der leder for tunnel, betong, kontrakter, stikkere, maskinførere og HMS jobber. Her bor det per nå 176 arbeidere, og det kan økes ved behov. Disse modulene er levert av Stord Innkvartering. Foto: Odd Leif Andreassen

Det er Uco (Utleiecompagniet) som har levert modulenheten.

Modulansvarlig Hugo Stormo, med 32 år i bransjen, sier modulene er det beste man kan leie av mobile kontorer.

– Du føler ikke du jobber i en brakkerigg, men på et ordinært kontor i en forretningsgård, sier han.

Hugo Stormo i Uco sier de skal på det meste leie ut 270 moduler til Hålogalandsveien. Foto: Odd Leif Andreassen

Premium-modulene gjør at de ansatte får bedre inneklima og romsligere arbeidsforhold enn i en standard modul.

– Vi mener ansatte som jobber på anlegg, som er pendlere, fortjener en like flott arbeidsplass som andre arbeidstakere som holder til i kontorbygg. Skal man kunne rekruttere nye folk i denne bransjen, som innebærer pendling, krever de også gode forhold, sier han.

Universell utforming

Han trekker fram universell utforming, bredere korridorbredde, større vinduer, solskjerming, garderobeløsning, bedre lyddemping mellom kontor og møterom, god ventilasjon og ny type møblering.

– Dette er momenter som er viktig og som skiller seg fra standard kontormodul, sier Stormo.

Stormo sier Uco har mer enn 6.000 moduler og har til nå levert 250 moduler til Hålogalandsveien.

– På det meste skal vi ha 270 moduler i bruk på dette prosjektet. I tillegg kommer modulene til overnatting som leveres av andre, sier han.