Harstad kommune oppfordret omliggende kommuner om å bidra med 5–6 millioner.

– Da hadde sykehuset fått en oprasjonsrobot med to styreenheter. Det hadde styrket fagmiljøet med utdanning og opplæringskapasitet.

Ngan Ngo, eier av Yuuka Yuuka Sushi, donerer ti tusen kroner til operasjonsroboten.

For noen år siden opplevde hun at sønnen hennes ble alvorlig syk, og hun trengte hjelp fra det offentlig helsevesenet. Dette er grunnen for at hun ønsker å gi noe tilbake.

Sønnen ble syk

Ngan sin historie til den dag i dag, der hun driver en suksessbedrift, er preget av en mørk fortid. I fjor fortalte Ngan til Harstad Tidende hvordan hun kom til Norge og startet et nytt liv. Les historien hennes her.

I 2014 ble Ngans første sønn alvorlig syk. Han var bare to og en halv måned gammel. Han fikk påvist Trombocytopeni.

Trombocytopeni betyr at man har større risiko for blødning og at blødningen ikke stopper like lett av seg sjøl. For eksempel får man veldig lett blåmerker, blør neseblod og kan få blødninger fra mage eller tarm.

Sønnen til Ngan på sykehuset. Foto: Privat

Ngan og sønnen hennes ble akutt sendt til UNN Tromsø med ambulansehelikopter.

Tøff periode i livet

Ngan synes det var vanskelig å se sønnen med smerter under behandlingen.

– Han kunne ikke spise på flere timer, og jeg så han var sulten. Det er vanskelig å forklare hva en mamma føler under en slik situasjon.

Ngan og sønnen hennes på sykehuset i Tromsø. Foto: Privat

Heldigvis fikk Ngan og sønnen hennes god hjelp fra helsepersonellet på sykehuset og det gikk bra med sønnen hennes. Hun beskriver personellet som profesjonelle og veldig behjelpelig.

Ngan sin måte å si takk

Hennes bidrag til operasjonsroboten er hennes måte å vise takknemlighet for det hun opplevde med sønnen sin.

– Men også fordi at man vet aldri når, eller hvem som trenger hjelp i fremtiden. Det kan hende det er en av min egen familie eller våre ansatte.