Flere avfallsselskaper og friluftsråd i Troms får penger av Miljødirektoratet til å forebygge og rydde opp i marin forsøpling.

– Årets tildeling dekker opprydning i alle deler av fylket, sier Lisa Bjørnsdatter Helgason som jobber med marin forsøpling hos Fylkesmannen i Troms.

I januar oppfordret fylkesmannen så mange som mulig til å søke på penger fra Miljødirektoratets pott. Det kom inn 161 søknader fra hele landet. 71 fikk søknadene innvilget.

Følgende får:

Hålogaland Ressursselskap IKS. 500.000 kroner til å rydde strandsoner og gjennomføre holdningsskapende prosjekter.

Senja Avfall IKS. 561.720 kroner til å kartlegge marin forsøpling og til ryddeaksjon langs kysten av Midt-Troms.

Ishavskysten Friluftsråd i Troms. 419.300 kroner til å rydde strandsoner og gjennomføre holdningsskapende prosjekter.

Avfallsservice AS i Troms. 300.000 kroner til innsamling av marint avfall i de seks nordligste kommunene i Troms.

Finnmark Friluftsråd. 1.000.000 kroner til å gjennomføre strandrydding og tiltak mot marin forsøpling i 23 kommuner.

Coasteering AS (Troms, Sogn og Fjordane, Aust Agder). 800.000 kroner til kombinasjon av coasteering og plastrydding som holdningsskapende tiltak rettet mot ungdomsskoler.

Fornøyd

Ved årets tildeling har fylkesmennene hatt en ny koordineringsrolle hvor de har bidratt i vurdering av søknader fra sine fylker.

– Vi er veldig fornøyd med tildelingen. De som får penger i 2018 involverer avfallsselskap, kommuner, regionråd og/eller friluftsråd og vi mener derfor at de vil kunne nå ut til et stort publikum og har den nødvendige kunnskapen og apparatet til å lykkes. Prosjektene kan gi god miljønytte og føre til positive ringvirkninger i samfunnet, sier Helgason.