Til nå har det vært gjort et omfattende arbeid med å legge nye rør og ledninger ved siden av riksveien gjennom Sama. Når mye av dette arbeidet nå er gjort, starter jobben med å lage undergangen for gående- og syklende og den nye rundkjøringen som skal erstatte dagens kryss og legge til rette for bedre og sikrere trafikkflyt.Omkjøringsveien går rett på sørsiden av riksvei 83, og all trafikk skal gå på denne veien fram til våren 2017.

Åpner Åsveien

Åsveien har vært stengt lenge på grunn av arbeidet her, men åpner i dag, onsdag. I første omgang vil denne korte veistubben være grusvei, men den vil bli asfaltert i løpet av sommeren, når veien er helt ferdigstilt.

Hagebyveien skal også kobles på den nye omkjøringsveien, men dette skjer ikke før i løpet av neste uke.

Reduserer støvplagene

Det har vært utfordringer med støv i forbindelse med arbeidet på Sama. Omkjøringsveien er asfaltert, og dette skal redusere støvplagen betraktelig.

Bomstasjonen som er satt opp ved omkjøringsveien er midlertidig, og skal flyttes til sin endelige plass når arbeidet på riksveien er ferdig.

Fjerner fartshump

Det har vært utfordringer med biler som kjører for fort gjennom anleggsområdet, og for noen uker siden ble det lagt ned en midlertidig fartshump. Denne fjernes i første omgang, men det vil bli vurdert fortløpende om den må på plass igjen hvis ikke fartsgrensen på 30 km/t respekteres.

Stenger til Jonas Lies gate

Den kommunale veien, som til nå har vært brukt som vei mellom riksveien og Jonas Lies gate, stenges igjen for ordinær trafikk. Som tidligere blir det nå kun lov for bussen å kjøre denne veien. Denne veibiten skal også rustes opp, blant annet med ny asfalt.

Foto: Jørgen Fjellaksel, Statens vegvesen