En harstadkvinne opplyser at hun og familien er oppringt tre ganger onsdag fra et firma som sier de skal ordne noe i deres PC.

- De spør om jeg snakker engelsk, og utgir seg for å være fra et firma som skal sjekke datamaskinen min. De sier at jeg må logge på, og så skal de angivelig gå inn og ordne maskinen. Hvis jeg ikke gjør dette, vil alt innhold på min PC forsvinne etter noen timer, sier telefonstemmene. I morges ringte en eldre mann, nå sist i dag ringte en kvinne, sier den lettere fortvilte harstadkvinnen.

Det som foreløpig ser ut til å ha stoppet kjeften på dem som ringer, er følgende setning fra harstadkvinnen:

- Jeg er politi, hva ønsker du?

- Da la de på røret med en gang, sier hun.

Kvinnen sier det var 13 siffer i den siste oppringningen, og åtte siffer i de to første i dag. Det ringes til familiens fasttelefon.

Også en harstadmann forteller om en lignende samtale:

- This is Janice fra Microsoft, sier han.

- Jeg ba henne aldri mer ringe meg igjen. Så la jeg på, sier mannen.

- Jeg regner med at dette er svindel, og vil advare andre, sier harstadkvinnen.

Og det er temmlig sikkert at oppringningene er svindelforsøk. Politiet har flere ganger de siste årene gått ut og oppfordret folk om ikke å gi fra seg informasjon. Svindleren ønsker som regel å få deg til å besøke en side hvor du skal laste ned et program. Dersom du gjør dette vil svindleren kunne se alt som foregår på maskinen din. Det betyr at når du logger på mail, facebook, nettbank osv., så kan de fange opp ditt brukernavn og passord.