Hele familien på fire var på tur da Maicken (snart 9 år) skulle spilles sjakk utenfor hjembyen Tromsø.

Maicken var på Harstad-tur sammen med mamma Annichen Røberg, Sindre Røberg og faren Dag Røberg.

Lørdag formiddag kunne turneringsleder Lena Halvorsen fra Tromsø sjakklubb rope opp navnene på de som skulle møtte i første kamp.

14 ungespillere var påmeldt til årets barnesjakkturnering i regi av Harstad sjakklubb. Barneturneringen ble spilt over to dager. Det var lynsjakk, der spillerne spilte seks kamper lørdag og seks kamper søndag.

På skolen

– Jeg start opp med å spille sjakk på skolen. Vi har hatt sjakk i skolen i flere år, sier Maicken, som går på Selnes skole på Kvaløysletta utenfor Tromsø.

Lørdag var hun den eneste jenta som stilte i barnesjakklassen.

I etasjen over spilte over ti kvinner til kamper i Advokatfirmaet FINN Chess International.

I turnering

– Jeg spilte min første turnering i september på Scandic-hotellet i Tromsø. Det gikk bra. Jeg vant mange kamper og gikk til topps, sier 8-åringen, om sin første turnering på hjemmebane.

Denne helgen fikk hun møte flere nye unge sjakkspillere under turneringen i Harstad.

– Jeg møtte Levi Halvorsen i min første kamp. Han var veldig god. Partiet var over på ganske kort tid, sa Maicken, før hun gjorde seg klar til ny kamp i kjelleren ved Heggen videregående skole i Harstad lørdag.

foto
FERSK SJAKKSPILLER: Den snart 9 år gamle Troms-jenta Maicken Røberg spilte sin første sjakkturnering i Harstad lørdag formiddag. Sammen med 13 andre spillere deltok hun i en barnesjakkturnering, samtidig som Advokathuset FINN Chess International på gikk i etasjen over de yngste spillerne. Foto: Tore Skadal
foto
FØRSTE KAMP: Tromsø-jenta Maicken Røberg (8) var en av deltakerne i helgens barneturnering i sjakk i Harstad. Lørdag møtte hun Levi Halvorsen i sin første kamp. Foto: Tore Skadal