Det sitrer nervøst inne i den allerede tett befolka hallen, og det ligger an til en minnverdig dagdag i Harstads basketballhistorie. Allerede er stemninga i femtegir, og spillerne får spredt applaus for den minste ting til og med under oppvarminga.

Før kampen får vi beskjed om at Sanel Gabela ikke er i Harstadhallen. Vi har ikke fått vite hvorfor Gabela ikke stiller til kamp i dag. Ved kampstart tikker det inn en kryptisk sms fra Gabela om at han "ikke blir å se i Harstad på en stund. Vi kan her og nå ikke gjøre annet enn å henvise til Harstad Tidendes sportssider for en nærmere forklaring.

1. periode

Mustafa Mahnin prøver bjørnegrep på Bamsen Risshall, det blir nok noen slike i løpet av kampen. Droppballen er et faktum, og vunnet av Espen Stien, som lobber inn første kurv i løpet av under ett sekund. vikings fomler første angrep, og Ronny Karlsen legger på til 0-5 før 40 sekunder er gått. Vikings fomler også sitt andre angrep, men så går det i lås for Aliens. Vikings har ballen, og Fredrik Knutsen bommer på en treer. Men det gjør ikke Bjørn Risshall, som både stjeler en retur, og plugger VIkings første poeng. Like etter retter Jeff Rogers opp første minutts fadese og det står 5-5.

Når Jeremy van Klompenburg - han heter så - legger sin lobb, blir han feilet av Mario Woodson, og får et ekstra kast. Det går rett i bøtta. 5-8 står det såvidt synlig gjennom teaterrøyken på skåringstavla, sideshowet i Harstadhallen var storslagent - men kanskje skulle det vært lufta litt?

Ved halvspilt periode står det 8-10, når Fredrik Knutsen tar ned en flygende mare fra en brennheit Mustafa Mahnin under kurven. Han banner mot dommeren, men det er ikke grid å få, skåringa nulles.

Kampen bølger fram og tilbake, Vikings henger en håndfull poeng etter hele tida. Ved ett minutt gjenstående er det klart at Vikings har tapt perioden, og bør regruppere innsatsen. Perioden går ut på 16-24.

2. periode

Coach Tore Berset har storstemmen i vikingleiren, og det er ikke bare for å overdøve ljomet fra Norges beste basketpublikum. Vikings roter grufullt, og sakker etter på skåren. Etter to minutter står det 18-27.

FREDRIK KNUTSEN legger en psykologisk viktig trepoenger, han viser at det går an. Nå bunntenner Vikings, skrur sammen kombinasjoene, låser sammen forsvaret, vinner returene, og JEFF ROGERS følger opp med en smart, patentert Jeff Rogers-flyer som sitter så midt i at det går et frydefullt vræl gjennom Harstadhallens limtre-takbuer. Og Jeff snapper og legger like godt en til. 25-29 og seks minutter igjen av perioden.

MARIO WOODSON dingler i lufta og slipper en trepoenger på langt hold, og Vikings eter dermed skånklan av Aliens såpass at en forskrekket Bård Stoller (Aliens-coach) tar laget ut på sidelinja for å vise dem nytestamentet.

Marco Elsafadi, den gamle vikingkjempen, is in the building. Han har planta sitt trivselsskapende oppsyn i hjørnet nærmest kirka, og er i gang med frisbiløyer med noen unger der borte. Lempe ham innpå, Berset? Elsafadi er i byen med et ungdomsprosjekt, og må naturligvis på kamp.

Fire minutter gjenstår av perioden. Det står 29-31, Aliens stønner under panserpresset. THOMAS VANGEN langer en treer inn, og bringer Vikings opp i ledelse. Like etter bryter Vikings motangrepet, uten at uttelling kommer. En dommer så litt for dårlig. Dommerne har et dårlig minutt - og to. Mustafa Mahnin forsøkte å torpedere seg gjennom Fredrik Knutsen under Vikingskurven, men det var Mario Woodson, som befant seg på en annen kant av LANDET - det vil si minst tre meter bak - da det skjedde, som ble ilagt feil. Nå går det for fort for dommerne, mener Mjødberget, som synger dem en glad sang.

En - to - og tre! Vikingshender måtte til for å få ned ballen som setter poengsummen til 36-32, og litt under to minutter gjenstår av perioden. Laget er ikke til å kjenne igjen. Dette er maskinVikings med alle ledd smurt.

Mustafa Mahnin på Aliens får bråk når han skal ta et par straffer, men klarer trøkket bra. Han og Ronny Karlsen, toppskårer på Aliens, er dynamoer i laget, og VIkings har visse problemer med å legge dem flate. Karlsen legger uforstyrret poengsummen til 36-36, og Vikings fomler sin offensive sjanse. Karlsen treffer uhyre godt, og Robertas Bitinas ser direkte irritert ut over at ingen klarer å sette skrustikka på ham.

To sekunder gjenstår, og det er akkurat nok til at Mario Woodson plugger en nydelig kurv, og setter pauseresultatet til 38-38. Jevnt er oppskrifta på denne kampen.

-----------------------LANGPAUSE med diverse overraskelser og premietrekning. Toppskårer på Vikings så langt er Jeff Rogers med 14 poeng. Fredrik Knutsen har tre feil.-----------------------

3. periode

Björn Risshall åpner ballet i andre omgang med en leeeeekker trepoenger - som ble belønnet med to poeng. Han hadde vel ei tå innafor streken. Mustafa Mahnin svarer så fort han kan, og Ronny Karlsen følger på. Jeff Rogers punkterer Aliens forhåpninger om å stikke av, det står 43-43 OG DET OÅPSTÅR HÅNDGEMENG MELLOM FLERE SPILLERE NEDE VED HJØRNET NÆRMEST MÅGA. MUSTAFA MAHNIN OG MARIO WOODSON SLÅSS. Lyn og torden. Kjeften på Mahnin står kållåpen, og Woodson seeeeer på ham. Det hele startet med Christer Fonnes og lars Torkildsen, Mahnin og Woodson bare lempa bensin på bålet. Alle får tekniske prikker. ht.no ser grunn til å minne spillerne om at dette er et familiearrangement. Det er visstnok amerikansk wrestling også, men det mesterskapet går i en annen hall i et annet land, gutter!

Med ett har Aliens stukket av med nesten ti poeng, men det vil ikke Christer Fonnes ha noe av. Han putter på og reduserer til 46-54, seks minutter gjenstår av perioden.

Nå får snillisen Jeff Rogers også en feil. Og Thomas Vangen. Dommerne fyrer av feil med maskingevær. Mest mot Harstad, som ikke legger silke imellom.

Bamsen Risshall får straffe til dunder og brak, og setter begge med sikker labb. Men poengsummen er ikke bra - 48-58 - og Aliens slipper ALTFOR lett til. Slåsskampen tidligere i perioden ødela totalt Vikings fine rytme - og det er et slit å gjenerobre terreng. MARIO WOODSON tar ansvar IGJEN, og blir idømt feil - antakelig bare på mistanke - under motangrepet.

Van Klompenburg - og resten av Aliens - skårer på nesten alt de prøver. 50- 62 står det etter seks minutter av perioden, som begynte fantastisk for Vikings, og som i øyeblikket befinner seg i et dypt gjørmehull. Espen Stien bruker isøks og piggstøvletter på Bjørn Risshall, som samler sammen istykkerrevne kroppsdeler og skårer på ett av to straffekast. Det er høggtenner i kampen. Kvinner og barn bør lukke øynene. Erkefiendene henter fram absolutt alt skyts fra brannfakler til målsøkende missiler. tre minutter gjenstår, og tavla viser 51-62.

MARIO WOODSON MISSER PÅ en av to straffer.

Imponserende 1157 betalende tilskuere befinner seg i hallen, og når Jef Rogers snapper ballen under et forundret Alienslag, hyler hver eneste en ut sin fryd. Aliens ber om taimout, men ingen hørte det under 1157 primalskrik fra tribunene. Vi konstateret midtskill, og et lett støvdryss fra taket. HERLIG!

Publikum reiser seg i begeistring over den forventede opphentningen, som ikke begynner med Thomas Vangen, ettersom han bommer på en treer. Jeff Rogers derimot, treffer - og får to poeng. 58-65. Stian Mjøs på Aliens skal kjøpe aksjer i dommerforbundet - eller en lottokupong. Han holder en ball ytterst på fingeren, som naturligvis blir pelka ned av Jeff Rogers, som ikke har hatt tærne i bakken på ett kvarter. Elegante nedplukk skal vi ikke ha noe av takk. Det er dømming som passer et mørkt sted der det lukter hestemøkk. Den som roper navnet Andreas Lind, får svar - eller ei tut i fløyta.

(B)Lind står på kloss hold og studerer Mustafa Mahnins gjentatte hugg mot underarmene på Thomas Vangen. Vangen kan nesten ikke tro at dommeren ikke blåser, han står jo rett ved!

Perioden er over, og 59-67 står på tavla.

4. periode

Perioden åpner på samme frustrasjonsnivå som tredje avsluttet, Vikings utretter en hel del i blokk, oppspill, finter og raske trekk, men så var det siste stikket da - det avgjørende kastet fram mot kurven. Det vil seg ikke. Aliens fortsetter å skåre på alt. Halvannet minutt ute leder Aliens med ti poeng.

FREDRIK KNUTSEN Legger en treer! Kanskje grepet tatt. Mario Woodson ber dommerne holde øye med hva som skjer bak ryggen hans, det er blanke våpen i gule drakter der. 62-69.

Fredrik Knutsen blir tatt i gjerningøyeblikket, og Brett Olsen blir sendt av banen med fem feil. Knutsen legger tre straffer klokkerent. Og da mener jeg KLOKKERENT. 65-69. Det er håp i dragne huggerter.

Aliens er i trøbbel. Big shit trøbbel. ROOOOOOOOOOBERTAS BITINAAAAAAS legger kveldens VAKRESTE trepoenger, det står 68-69, og i rein frykt vil Bård Stoller ha de gulkledte gutta ut på linja en alvorstur.

Enda gjenstår seks minutter. Aliens har ikke gitt seg. JEFF ROGERS legger en trepoenger, og det er LIKT. 71-71. Vikings BRYTER, Rogers står i oppspill, og Woodson feiler. Hans femte, og baibai Mario. Han ga alt.

Aliens Lars Torkildsen er heit i huet, han får sin andre feil for dytting i kampen, denne gangen Robertas Bitinas, mens Bitinas ikke gjorde annet enn å forsvare egen kurv. Bitinas setter to kjappe straffer, og stillinga er 73-73.

Ulidelig spennende. Rogers forsøker seg på en langer, men bommer med et par kilometer. NÅ BLIR BJØRN RISSHALL blåst for sin innsats under kurven, og publikum er ikke fornøyd.

Få poeng. Lagene er for gode for hverandre, de er for gode til å forpurre avslutningene. BITINAS skaffer Vikings ledelse 76-75.

Men Aliens svarer, og Vikings tar taimout på 76-78 og vel to minutter igjen av kampen. Aliens putter på til 81-76 og det gjenstår ett og et kvart minutt. Ei viktig skåring, og nå er det muligens gjort. Aliens fomler forferdelig, og Vikings tar taimout på 76-81.

Ett minutt gjenstår av kampen. Lars Torkildsen får straffe, og øker lagets ledelse. Vikings er punktert. Thomas Vangen blir forstyrret i et oppspill, Aliens har satt alle kluter. Ronny Karlsen og Mjødberget har en artig, ordløs samtale - det vil si ordløs fra Karlsens side. Mjødberget er sannelig ikke skåret for tungebåndet - verken overfor Karlsen, dommertrioen eller når det gjelder tilrop til fordel for Vikings. Naturlig nok. Men skal det tapes i kveld, skal i alle fall ikke Mjødberget ha skylda.

Vangen får sin fjerde feil. Mustafa Mahnin setter begge straffer. Han gjør det en gang til. JEFF ROGERS setter en trepoenger, stillingen er 79-85. Når Vikings å hente inn Aliens-forspranget på 23 sekunder kamptid?

Nei. Ronny Karlsen får straffe, og setter en av to. Jeff Rogers misser på et langskudd. Tapet er dessverre et faktum. 11 sekunder gjenstår, det finnes ikke sjangs i et eneste av de sju hav.

Kampen ebber ut etter at Mustafa Mahnin igjen får to straffer, og trenger ikke anstrenge seg. Han setter en.

Og det er slutt. 1157 publikummere rusler slukøret hjem. Og Vikings har gjort det enda vanskeligere for seg.

Kampen mellom Asker Aliens og Harstad Vikings - den eneste Vikings-hjemmekampen på evigheter - er ute på stillingen 79-89.