Søndag kveld mottok regjerende norgesmester, Jon Ludvig Hammer fra Oslo, en sjekk på 5.000 kroner for å ha gått til topps i turneringen Advokatfirmaet Finn Chess International.

Kommer godt med

– Pengene kommer godt med når jeg i november setter kursen for India, sier 23-årige Jon Ludvig.

Der skal han være i støtteapparatet til Magnus Carlsen.

– Jeg er like gammel som Magnus. Vi var klassekamerater på toppidrettsgymnaset, sier Jon Ludvig Hammer, som er regjerende norgesmester.

VM-finale

Magnus Carlsen vunnet 12 av sine siste 18 turneringer. I september vant han i USA. I midten av november skal Carlsen

Foruten en god følelse før VM-finalen, kan Carlsen dra hjem med 70.000 dollar — eller 414.000 norske kroner, skrev VG i september.

Han øker også ratingen til 2870, nesten hundre poeng mer enn motstanderen i VM-finalen, Vishy Anand.

Carlsen har planen klar før matchen i India i november. Der står det ti millioner på spill.

Vant i Harstad

– Jeg er godt fornøyd med å gå helt til topps her i Harstad. Jeg vant fem av seks kamper. Jeg hadde remis i en av mine kamper, sier Hammer.

– Seieren var sikret da jeg slo Anna Zatonskih i denne siste kampen, sier Hammer, som kommer fra Øraker i Oslo.

I fjor studerte han journalistikk ved Høgskolen i Oslo.

– I år har jeg tatt fri fra studier. I år blir det sjakk på heltid, sier 23-åringen, som i hovedsak bruker det meste av sin tid på sjakk.

– Jeg holder meg i form med å spille fotball for det dårligste laget i 8. — divisjon i Oslo fotballkrets. Det er Waldermarkameratenes tredjelag, eller PFU — Pressens Fotballspilende Ungdom, forklarer den regjerende norgesmester i sjakk. Tittelen fikk han under NM i sommer på Lillehammer.

Til Tromsø

– Dette var min første turnering i Harstad. Jeg har ambisjoner om å delta på det norske landslaget under sjakkolympiaden i Tromsø i 2014.

– Norge kan ha fire deltakere. Jeg, Magnus Carlsen og Simen Agdestein, er alle aktuell for laget som er et slag lag-VM i sjakk, sier GM Jon Ludvig Hammer.

Et navn å merke seg for de som har tenkt seg til sjakkolympiaden i Tromsø neste sommer.

foto
FØLGER CARLSEN: Søndag gikk den regjerende norgesmesteren i sjakk, Jon Ludvig Hammer, til topps i den internasjonale turneringen i Harstad. Her i hans siste kamp mot amerikanske IM Anna Zatonskih. Foto: Tore Skadal
foto
KLAR FOR INDIA: Søndag gikk den regjerende norgesmesteren i sjakk, Jon Ludvig Hammer, til topps i den internasjonale turnering i Harstad. Her får han førsteprisen av leder i Harstad Sjakklubb, Stein Jensen. Foto: Tore Skadal