Hun var en av mange sterke kvinnelige sjakkspillere som denne helgen spilte seks partier i den store sjakkturneringen i Harstad.

Flott turnering

– Jeg synes det er flott at Harstad Sjakklubb har hentet så mange dyktige kvinnelige sjakkspillere til denne turneringen, sier GM Jon Ludvig Hammer, som vant turneringen med ett halvt poeng til Joanka Huoska fra London.

– Jeg er godt fornøyd med at jeg nesten gikk til topps her i Harstad. Jeg har tydeligvis hatt godt av å lære sjakk av unge sjakkspillere. Jeg har nylig ledet et kurs i sjakk for unge sjakkspillere i Bodvar i Montenegro, sier 33-åringen, som er gift med nordmannen Arne Hagesæther. Duoen er bosatt i Bergen. Begge deltok i helga i turneringen i Harstad.

Internasjonalt

– Sjakk er et internasjonalt miljø. Her i Harstad er det spillere fra mange nasjoner. Jeg er oppvokst i London i England. Mine foreldre kommer fra Uruguay. Deres foreldre kom fra Serbia og Tsjekkia, sier den engelske sjakkspilleren, om sin familiære bakgrunn.

– Jeg liker å reise rundt i verden. Dette er min første tur i Harstad. Lørdag var jeg med på omvisning på Trondeneshalvøya. Det var en flott avveksling, når den daglig bruker mellom seks og åtte timer ved sjakkbrettet under turneringen, sier Jovanka Houska, som var beste kvinnelige sjakkspiller i årets utgave av sjakkturneringen i Harstad. Russiske IM IrinaTurova ble tredjebest i turneringen med 4,5 poeng. Amerikanske IM Anna Zatonskih ble nummer fem med 4 poeng.

Sterk innsats av de kvinnelige sjakkjentene som hadde tatt turen til årets turnering.

foto
STERK INNSATS: IM Jovanka Houska leverte en solid turnering i Advokatfirmaet Finn Chess International i Harstad denne helgen. London-jenta ble nummer to i turneringen med fem av seks mulige poeng. Houska er gift med nordmannen Arne Hagesæther, og er bosatt i Bergen. Foto: Tore Skadal