Den store kinodagen i Harstad trakk folk i alle aldre tidlig opp for å se film.

- Vi hadde planlagt å se "Solan og ØLudvig - Jul i Flåklypa". Men den var utsolgt, sier Asma Amani, som lørdag formiddag var tidlig på plass for å se film på den store kinodagen i Harstad.

- Vi valgte derfor å se filmen "Rive Rolf". Det handler om en mann som river bygg, men som ikke har noen venner, sier Astre, om filmen som de er på vei inn for å se.

- Til daglig går vi begge i 6-klasse ved Seljestad skole. Jeg går i B-klassen. Asma går i A-klassen, sier Astre Synnøve Amundsen (11), rett før duoen er på vei for å se sin første film for dagen.

Den store kinodagen ble innledet ett minutt over midnatt lørdag 2. november med filmen; Hobbiten: En uventet reise. Lørdag morgen sto det barnefilmer på menyen klokken 09.00. Da var det filmen "Fly" i sal 1. Og i sal 2 fulgte en opp med "Karsten og Petra blir bestevenner.

Lørdag kveld avslutter en den store kinodagen med Insidous: Chapter 2 i sal 1 klokken 21.55, før en setter punktum med A Good Day to Die Hard klokken 22.40 i sal 2. Filmer for den litt eldre aldersruppen. Her må en være 15 år og eldre for å se filmene.

Totalt vises det 16 filmer i løpet av et knapt døgn unde den store kinodagen første lørdagen i november.

PÅ KINO: Astre Synnøve Amundsen (11) og Asma Amani (11) var lørdag formiddag på kino for å se film. - Vi var litt for sen til å få billetter til Flåklypa-filmen. Derfor blir det "Rive Rolf" på oss i dag, sier jentene.