Bonden fra Sandsøy var fredag ettermiddag på plass i Stangneshallen med skinnprodukter fra Åkerøy. - Skinnet kommer fra villsauen som går på beite på Åkerøy, sier hun.

- I år har det vært slaktet i underkant av 100 lam av villsau på Åkerøy, sier Berg, som sammen med Arild Andreassen, har sau som beiter på øya.

- Lammene kommer i mai. De beiter på øya fram til oktober. Da sendes de til slakteriet ved Nortura i Målselv. Det er en god del som setter pris på kjøttet fra villsauen som spiser seg stor på Åkerøya, sier Jorunn Berg, som sørger for at skinnene fra dyrene får leve videre for de som trenger noe varm å sitte på.

- I dag har jeg allerede solgt et par skinn her i Stangneshallen. Skinnene går for 1300 kroner og oppover. Det komme alt an på farge og kvalitet, sier Jorunn Berg, som selv er minst en gang i uken ute på Åkerøy for å sjekke villsauene som beiter der. - De har tørrfor som mat. I tillegg beiter de en del i fjæra. De drikker også saltvann. Samt at de sjekker hva som finnes i sjøkanten på fjæra sjø, sier Jorunn Berg, om livet til villsauen på Åkerøy utenfor Harstad.

VILLSAU FRA ÅKERØY: Jorunn Berg er på plass i Stangneshallen med skinn fra villsau på Åkerøy. — Det er mange som synes de er gode å sitte på, sier hun. Foto: Tore Skadal