Bnr 151 og 152 er oppdrettskatamaraner i aluminium med 14 meter lengde og 7,6 meter bredde. De blir utstyrt med marinekran på 30,5 tonnmeter, to kapstaner og hydraulisk høytrykksvasker, melder verftet.

Båtene blir bygget med et romslig rorhus med førerstol, pantry og sofagruppe. I tillegg har de et stort dekkshus som inneholder verksted, garderobe/tørkerom samt WC.

Hovedmotorene yter 380HK hver, mens aggregatet er på 47,5 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båtene blir bygget etter den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4, og skal leveres i november 2018 og januar 2019.

Cermaq Norway AS er en av Norges største matvareprodusenter, med en daglig produksjon på 1,3 millioner måltider, til over 20 land.

Laksen nytes årlig av mennesker i over 20 land over hele verden. Cermaq Norway har virksomhet langs kysten av Nordland og Finnmark, og har i overkant av 550 ansatte.

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har verftet levert 114 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.