Lørdag var det utror kl. 10 for dem som skulle være med på konkurransen, og i år var det rundt 30 båter med deltagere som dro av gårde for å prøve lykken i havområdene rundt øya.

Harstad Tidende ble en tur med ut for å fange øyeblikkene når de fikk fast fisk i de forskjellige båtene, og selv om det ikke var store fangster på alle båtene, så vi flere som strålte om kapp med solen da de dro opp fangsten sin.

Fiskeslag

Det var ikke bare torsk og sei som kom over rekkene denne dagen. Mange fikk også mye uer og det var brasme i baljene til mange da de skulle veie inn fangsten da de kom på land.

Ole Hansen fikk største fisk med en torsk på 13,8 kilo, mens Torbjørn Varmedal fikk mest med en totalfangst på 54,5 kilo.

Arrangementet

Juksastevnet startet torsdag og var ferdig på søndagen med mange aktiviteter for store og små. Her var det fjellturer, barneaktiviteter, grilling, fisking og på lørdag kveld var det fest på «huset» med Bjørn Borgersen og trøndergruppa Stage Dolls.

Espen Solberg, som er én av en stor gjeng med frivillige, legger til at lørdagen er hoveddagen med selve fiskekonkurransen.

- Vi er jo en gjeng med så mange frivillige at jeg ikke har helt oversikt over hvor mange. Folk har jobbet fra mandag med forberedelser, kakebaking og alt som trengs for at dette skulle bli så vellykket som det ble, sier Solberg.

Deltager

Ole Hansen har ikke vært med alle de 34 gangene juksastevnet er arrangert, men ifølge familien er det ikke mange ganger han har vært borte fra konkurransen. I år var han også den som kroket den største torsken på 13, 8 kilo.

-Jeg er med på Juksastevnet for å kunne få fare på havet og fiske. Etter min mening er det det som er stevnets høydepunkt. Det som foregår på land kan de andre ta seg av, så får jeg fiske, sier Ole Hansen.

-Om jeg får noe eller ikke, betyr ingenting. Det er stemninga i båten som betyr noe, og når fisket er over så er det jo litt artig å komme på land og treffe mange kjente og skryte av alle de store vi mistet, sier han.

- Men nå fikk jeg jo den største denne gangen, så nå var det jo de andre som måtte skryte.

Fiskerne

-De som drar ut og fisker under konkurransen er i alle aldre, fra de yngste på fire-fem til de godt over 80. Og de drar fisk hele gjengen, sier Solberg.

-De er alle med på å skape stemning her ute, og det viser hvor viktig dette stevnet er for grytværingene. Og det at folketallet mangedobler seg denne helgen, viser også at det er mange som bor i regionen og andre deler av landet som trives her de dagene, sier primus motor Espen Solberg.