Søndag formiddag ble 26-årige Ingrid Spikkeland innsatt som prestevikar i Harstad menighet.

– Ingrid skal vikariere for sogneprest Stian Holtskog. Han er ute i pappapermisjon og vil være tilbake i mai. Fram til da vil Hanne Punsvik Øygard være fungerende sogneprest og Ingrid er prestevikar i Harstad menighet, forteller Arne Håkonseth, prost i Trondenes prosti.

Ferdig

– Jeg er akkurat ferdig med utdannelsen som prest. Jeg var ferdig seks måneder etter Hanne Øygard (26), forteller Stavanger-jenta.

Hun holdt sin første preken i Harstad kirke søndag formiddag. Sammen med blant annet kollega Øygard.

Menigheten som sogner til Harstad kirke har dermed to ferske kvinnelige prester på 26-år i menigheten. I alle fall fram til mai.

– Jeg kjenner godt til sogneprest Stian Holtskog som anbefalte meg å søke på vikarjobben, forteller Ingrid, som foretrekker korsang fremfor fotball.

– Jeg vet at Viking er laget i Stavanger. Men noe mer må du ikke spørre om. Jeg foretrekker korsang på fritiden og har vært på en øvelse med Care Gospel Choir, opplyser Harstads ferskeste prestevikar.

Tilbake

– Jeg hadde ønsket å jobbe i en menighet her i området. Jeg var i Harstad sommeren 2013 som prestevikar.

- Da jobbet jeg i de fleste av kirkene i Trondenes sokn. Kanebogen, Trondenes og Harstad kirke. Var også innom kirken på Elgsnes, erindrer jenta fra Rogaland.

– Jeg ble i sin tid konfirmert i Singapore av sjømannsprest Carl Ove Fæster. Jeg er god venn med datteren hans. Så jeg har en del kunnskap om Harstad fra jeg var yngre, forteller Spikkeland.

Fæster var en av flere som var på plass i Harstad kirke søndag. Sammen med blant annet tidligere prost i Trondenes, Ove Kjelling.

Blomster

– Jeg har på vegne av biskop Olav Øygard med meg blomster til vår sist ankomne prestevikar til Trondenes prosti, sa prost Arne Håkonseth, da han ønsket henne velkommen til menigheten i Harstad kirke søndag.

– Det er mange i prostiet som husket henne fra vikarperioden sommeren 2013. Blant annet en gudstjeneste i Kasfjord. Været var ikke det beste. Men hun rakk gudstjenesten i tide. På moped. Det var slik mange husket hennes fremkomstmiddel til kirka sommeren 2013, minnes Håkonseth.

Under søndagens gudstjeneste skjedde det mye. To barn ble døpt. Osvald Ludvigsen var tekstleser. Det var nattverd. Fem ministranter bidro under gudstjenesten med blant annet tekstlesing. Foreldre deres bidro med kaker til kirkekaffen.

Tore Skadal

PRESTEVIKAR: 26-årige Ingrid Spikkeland holdt søndag sin første preken som vikarprest i Harstad kirke. Stavanger-kvinnen skal vikariere i menigheten fram til mai for sognepresten som er i permisjon. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal