Skaden ble rutinemessig sendt Arbeidstilsynet og Nav. Det gjorde at Arbeidstilsynet gjennomførte et tilsyn og fant alvorlige avvik.

Arbeidstilsynet fant ikke dokumentasjon på at sikkerhetsopplæring av gressklipperen var gjennomført. Det er brudd på arbeidsmiljøloven.

Tilsynet varslet derfor kommunen at de ville bli pålagt å betale 2.000 kroner per dag i tvangsmulkt, fra 14.12.23, men denne tvangsmulkten ble aldri iverksatt da kommunen ordnet opp i avviket.

Enhetsleder Svein Arne Johansen i Harstad kommune skriver i en epost til Harstad Tidende at de jobber aktivt for å unngå ulike typer arbeidsulykker, og nesten hendelser som kan føre til ulykker.

Enhetsleder Svein Arne Johansen i Harstad kommune. Foto: Ivar Hjelvik

– Dersom, og når det skjer slike hendelser går vi gjennom disse for å avdekke forbedringspunkter og følge opp eventuelle skader. Det har vi også gjort i den aktuelle saken, og det gjennomføres oppfølging av den gjennomgangen, skriver han.

Videre skriver han at de gjennom høsten hadde en dialog med tilsynet, og at forholdet nå er ordnet opp i.

– Det betyr at saken er lukket og tvangsmulkt er aldri blitt iverksatt. Erfaringene fra denne saken blir tatt inn i vår løpende tjenesteutførelse, slik at vi kan unngå slike hendelser i fremtiden, sier han.