Konsernsjef Eirik Welde sier de har 700 fast ansatte og det er viktig at det finnes et topp moderne sykehus i nærheten hvis behovet skulle melde seg.

– Alle vet hvor viktig sykehuset er, og en operasjonsrobot vil ikke bare være viktig for utviklingen av sykehuset, men ikke minst for den enkelte pasient helbred, sier han.

Dyktige kirurger

Han er tydelig på at Nordlaks er sterkt engasjert i å utvikle livskraftige lokalsamfunn der de har virksomhet. I Harstad og Kvæfjord jobber rundt 100 personer.

– Vi synes det er artig å bidra når engasjerte og dyktige fagfolk går i spissen for å skaffe dette viktige verktøyet. Jeg har selv fått oppleve hvor dyktig kirurgene er på sykehuset i Harstad. Jeg har aktive barn og det har blitt noen turer på legevakta opp gjennom årene. Et moderne sykehus er med å skape trygghet i lokalsamfunnet og er en viktig brikke når folk skal bestemme seg for hvor de skal bosette seg, sier han.

Konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks synes operasjonsroboten er så viktig at de gir hele 300.000 kroner. Foto: Odd Leif Andreassen

Han sier at selv om roboten koster 20 millioner, vil samfunnsregnskapet etter kort tid gå i pluss.

– Ikke bare vil pasienten få et langt bedre sykdomsforløp etter operasjonen, men bedriftene vil få de ansatte raskere tilbake i arbeid. Friske og dyktige innbyggere er grunnleggende for verdiskapningen i samfunnet, sier han.

400 millioner porsjoner

Nordlaks er en stor regional oppdrettsbedrift som omsetter for fem milliarder, og har virksomhet i 11 kommuner i nordre Nordland og Troms.

– Vi produserer og selger årlig laks tilsvarende 400 millioner porsjoner med sunn og bærekraftig middag. Selv om norske kvinner og menn er i verdenstoppen på konsum av sjømat, selges likevel det meste av fisken til andre land. Jeg vil oppfordre folk til å spise og leve sunt, og ikke minst er det viktig å ha et godt lokalsykehus i beredskap om uhellet skulle være ute, sier han.

Bidrag kan gis på konto: 4730.21.28045 i Sparebank 68 grader Nord.