Da Ammerud landet på Evenes i morges for å spille returkamp mot Vikings, var krisen et faktum. Det viste seg at bagasjen med spillernes drakter, sko og utstyr sto igjen på Gardermoen.

Gjenglemt

Flyselskapet hadde glemt å få med kofferter og bager tilhørende Ammerud-spillerne. Fortvilelsen økte noen hakk da trener Kelvin Woods ringte til selskapet og fikk vite at det ikke var aktuelt å overlevere bagasjen til et konkurrerende flyselskap som hadde flere avganger nordover i løpet av dagen.

Flyselskapet gikk i ettermiddag med på å ettersende bagasjen - og avverget dermed krisen.

I mellomtiden hadde assistenttrener Alexander Bray gått til aksjon og brukte mye av fredagen til å oppsøke sportsforretninger for å skaffe utstyr Ammerudspillerne kunne bruke.

Han lyktes bare delvis.

- Det mangler ikke på klær, men å finne like drakter til alle spillerne var håpløst, sier Bray.

Dermed kunne det blitt en enkel seier for Vikings i kveld. Å spille uten klær eller sko finnes det tydelig regelverk mot.

Venner utenfor banen

Men basketspillerne er ikke fiender før droppen går klokka halv sju i hallen i kveld. Før og etter kamp er de verdens beste kompiser. Derfor får Ammerud spille i Vikings' bortedrakter. Og Bray ga ordre til alle Vikingsspillere om å ta med seg ett ekstra par sko.

Men krisen ble avverget. Ved kampstart sto Ammerud klare i egne grønnsvarte draikter.

Verst var det for kjempen Torgeir Bryn. Lenge så det ut til at han ikke fikk spille. Det er vanskelig å finne sko til en som bruker størrelse 17 - tommer.

Oversatt til norske mål blir det skostørrelse et stykke opp på 50-tallet.

Bray sier Vikings har atskillig å hevne etter at Ammerud - som ligger lavest på tabellen - feide banen med dem forrige gang de møttes.

- Vi må rydde opp, og fjerne enhver tvil om at forrige kamp mot Ammerud var et fryktelig arbeidsuhell, sier Bray.