Varaordfører Iversen (Frp) tok over sjefsstolen i kommunen da ordfører Helge Eriksen gikk på ferie 8. juli. En gravid Iversen skulle etter planen føde midt i september, men den vesle jenta ville ikke vente så lenge.

I helikopter til Tromsø

Halvannen måned før terminen gikk vannet, og Harstads daværende ordfører ble sendt i helikopter til UNN Tromsø for å føde. Onsdag 30. juli kom lillejenta til verden.

– Vi fikk ei flott, lita jente på 2640 gram og 44 centimeter lang, forteller Iversen.

Utpå kvelden antydet mannen til Iversen at hun ikke måtte regne med å få gratulasjonshilsen fra ordføreren.

– Hvorfor ikke, spurte jeg.

– Det er jo du som er ordfører i Harstad nå. Da må du i så fall sende hilsen til deg selv, fleipet mannen min.

Hakeslepp

Allerede mandag etter fødselen stilte Iversen på jobb på rådhuset.

– Jeg hadde et viktig møte som var avtalt på forhånd. Mange av mannfolkene på møtet fikk hakeslepp da jeg troppet opp. De hadde nok ikke trodd at jeg kom, sier Iversen.

Hun ser ingen grunn til å ta permisjon fra politikken så lenge hun føler seg frisk og opplagt. I neste uke reiser hun sammen med programkomiteen i Frp på en planlagt reise. Da skal veslejenta være med mamma.

Verdens beste mann

– Jeg er så heldig å ha verdens beste mann som stiller opp og tar sin del av barnepass og husarbeid, sier varaordfører Hanne CS Iversen.

30 åringen har fire barn, to gutter og to jenter.

– Med fire barn har jeg som varaordfører gjort mitt for å hjelpe ordfører Helge Eriksen med å øke folketallet. Nå får han hive seg rundt selv, humrer den nybakte mammaen.

Hanne C.S. Iversen er tilbake på jobb og har med seg to uker gamle Astra. Foto: Line V. Roksøy. August 2008 Foto: Line V. Roksøy, Line V. Roksøy