Få uker før Pride-sesongen starter er det klart at Ingvild Endestad har fått fornyet tillit fra landsmøtet til FRI i Trondheim.

– Det har vært to fantastiske år og jeg gleder meg til å jobbe videre, jeg er stolt og rørt over tillitten organisasjonen har vist meg, sier Endestad.

FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) er den eneste landsdekkende medlemsorganisasjonen for LHBT-personer, og ble startet som Det norske forbund av 1948 i 1950. Organisasjonen driver landsomfattende arbeid for skeives rettigheter, og er de som arrangerer Pride-festivaler over hele landet. Det er to år siden organisasjonen byttet navn fra LLH til FRI.

I det nye arbeidsprogrammet til FRI er det utpekt at organisasjonen skal prioritere arbeidet med å få på plass et godt helsetilbud til transpersoner, jobbe for en bedre familiepolitikk og sette sammensatt diskriminering og rasisme på dagsorden. Samtidig ble det internasjonale engasjementet understreket gjennom en uttalelse fra landsmøtet om Norges ansvar overfor skeive tjsetsjenere,

– Vi kan ikke sitte å se på at skeive forfølges og drepes i vårt naboland. Vi krever trygghet til skeive tsjetsjenere på flukt og vi krever at Russland straffeforfølger de som står ansvarlige for de fryktelige rapportene vi har fått fra Tsjetsjenia det siste halvannet året, avslutter harstadværingen.