- Det er kraftig røyk her, og det har vart i rundt tre timer, sier Linn-Cecilie Holst fra Harstad onsdag kveld. Hun ferierer ved campingen i Boden sammen med samboer og barn.

- Ungene synes det er litt skummelt, men mest spennende. Nå må vi svare på mange spørsmål om hvordan branner slukkes, hvilke lyder de hører og om det blir brann her, sier hun.

Hører utrykningskjøretøy

Norrbottens Kuriren på nett har de lest at folk som bor i nærheten får beskjed om å holde seg innendørs med dører og vinduer lukket.

- Vi på campingen har ikke fått noen beskjed. Vinden går andre vei, så vi merker ingenting lukt eller annet. Vi bare ser svartrøyken og hører utrykningskjøretøy som kjører, sier hun.

Både Kurien og Piteå-Tidningen melder at brannen ved avfallsanlegget startet i 17-tida. Det brenner i blandingsavfallet, i et område på rundt 100x25 meter, i to ulike høyder.

Frykt for skogbrann

To brannstyrker er på plass for å slukke brannen, og helikopter er ventet. Det skal være svært tørt i området, og frykt for at brannen skal spre seg til skogen. Klokka 22 onsdag kveld var det ikke noen opplysninger om at brannen var slukket.

Oppdatert informasjon sendes via radio P4 Norrbotten.

Røyken har roet seg ned i bakgrunnen bak Linn-Cecilie Holst, her sammen med Aurora Cecilie Olsen, Nikoline Sofie Berg, Benedicte Olsen og Sigve Leander Berg. Foto: Knut Børge Berg