Nils-Jacob ble med i Kvæfjord Arbeiderparti i 1955 og hadde således 67 års sammenhengende medlemskap, og var den med desidert lengst medlemskap i kommunepartiet. Selv i den perioden hvor han og familien bodde utenfor Kvæfjord betalte han trofast sin kontingent til lokalpartiet hjemme i Kvæfjord. I 2016 ble han tildelt Arbeiderpartiets hedersbevisning for 60 års medlemskap.

Da familien flyttet tilbake til Kvæfjord, ble han raskt med i partiarbeidet og kommunepolitikken igjen. Han kom inn i kommunestyret i 1976 og satt sammenhengende som fast kommunestyrerepresentant i 16 år. I det meste av denne tiden var han også partiets gruppeleder.

I denne tiden var han også vararepresentant til formannskapet i 12 år og møtte en god del. Han var opptatt av kulturlivet i bygda og satt derfor kulturstyret og hovedutvalg for kultur i til sammen 12 år. I denne sammenheng var han svært opptatt av ungdom og idrett og var derfor i flere år engasjert i en egen arbeidsgruppe som jobbet med temaet.

I tillegg til dette var han også i fire år medlem av teknisk utvalg og nestleder i tiltaksrådet.

Nils-Jacob var også engasjert i partiarbeidet gjennom sine mange år som revisor i kommunepartiet. Her ga han gode råd til styret om hvordan både økonomien og organisasjonen skulle styres.

Med sin lune fremferd, sitt sterke engasjement og sine gode politiske vurderinger fikk han meget stor tillit hos velgerne. Dette gjorde at han ble en fantastisk stemmesanker i kommunen og var sterkt ønsket som ordførerkandidat. Dette vervet takket han nei til fordi han ikke ville forlate skolen og en jobb han likte så godt. Mange i bygda har hatt Nils-Jacob som sin lærer og minnes han som både dyktig og vennlig.

Siste gang Nils-Jacob var tilstede på et partiarrangement var under markeringen av Kvæfjord Arbeiderparti sitt 100 års jubileum i august i fjor. Vi er glad for at han fikk oppleve dette og at han da fikk møte så mange partifeller i alle aldre.

Vi er Nils-Jacob stor takk skyldig for hans store engasjement for bygda vår og for Arbeiderpartiet. Takk også til hans familie som hele tiden støttet hans engasjement.

Fred over Nils-Jacob sitt gode minne.