– Det er en gledens dag for Kanstad Trelast, men også for Tjeldsund at det har blitt reist fire leiligheter, sier avdelingsleder Sven-Ove Johansen i Kanstad Trelast.

Boligen, som er en firemannsbolig, inneholder to leiligheter over to etasjer. Hver leilighet i firemannsboligen er på 84 kvadratmeter. Johansen antar at leilighetene er innflyttingsklare vinteren til neste år.

– Har tro på området

I boligprosjekter er det vanlig at utbygger har solgt et visst antall boenheter før prosjektet igangsettes, men Kanstad Trelast valgte heller å bygge ferdig før enhetene legges ut for salg.

– Vanligvis selger vi før vi bygger, men for å komme i gang med området, så vi det som nødvendig å bygge en firemannsbolig ferdig før vi går videre. Vi har veldig tro på området og kommunen, sier Johansen.

FØRSTE PLAN: Snart begynner det innvendige arbeidet. Foto: Håkon Wikan

Mange boenheter står for tur

Evenskjer Syd er et boligfelt i rivende utvikling. Nedenfor firemannsboligen til Kanstad Trelast, er det den siste tiden også oppført to seksmannsboliger med seks leiligheter i hver. Her har Folk i Husan AS vært utbygger. I boligfeltet føres det også opp boenheter i regi av Harstadbygg Bolig.

Rådmann i Tjeldsund, Torbjørn Simonsen, er glad for at de fire første leilighetene til Kanstad Trelast har sett dagens lys.

– Evenskjer som tettsted kommer til å se helt annerledes om ti år enn det gjør i dag, sier Simonsen.

I SKLIA: Ordfører Helene Berg Nilsen tester sklia på uteområdet. Foto: Håkon Wikan

Skolen ligger et steinkast unna.

– Jeg håper barnefamilier ser potensialet i leilighetene. Her kan ungene gå de hundre meterne til skolen, og for de med enda yngre barn så ligger barnehagen i tillegg bak skolen. Boligfeltet ligger midt i smørøyet, sier Tjeldsund-ordfører Helene Berg Nilsen.

FIREMANNSBOLIGEN: Leilighetene ligger i Evenskjer. Foto: Håkon Wikan