For to måneder siden måtte Harstad bowlinghall stenge dørene etter en vannlekkasje i bygget. Denne uka åpnes dørene i nyoppussede lokaler., med nytt kjøkken, nye gulv og nymalte vegger. Selskapsrommet, som benyttes til barnebursdager og uhøytidelige bedriftsbesøk, har fått et skikkelig løft. Her har graffitikunstnerne i Rampestrek fått frie hender.

- Når vi først måtte i gang med oppussing, tenkte vi det ville bli bra med spenstige og fargerike vegger. Ble det ikke flott, sier bowlingentusiast Ivar Gjertsen.

Sammen med bedriftsidrettsleder Kjell Søreide håper han hallen skal fylles med spilleglade utover høsten. Første åpningsdag er onsdag denne uka.

- Da kjører vi i gang anlegget. Men torsdag feirer vi gjenåpning med musikk og underholdning, og alle interesserte får en gratis serie, lover de.

Bowlinghallen har hatt jevnt godt besøk siden Bedriftsidretten overtok i 2006, med høysesong fra høst til påsketider. Et eget utvalg er ansvarlig for opplæring og for bedriftsserien, mens medeier Ivar Gjertsen har stått for godt vedlikehold opp igjennom årene. Han kan bekrefte at bowling er for alle, du trenger ikke ha Hushovds utholdenhet. Men er du først med, blir du fort hekta.

- Alle kan delta. Vi har hatt bowlere opp til 80 årsalder. Du trenger heller ikke investere i dyrt utstyr, det har vi her. Men jeg kan love deg at konkurranseinstinktet våkner, sier han.

Les mer i Harstad Tidende onsdag

PUSSET OPP: Etter to måneders oppussing i Bowlinghallen, fremstår hallen i ny drakt. Foto: Tina Eilertsen