Kystjegere i uniform og utrustning vil være fullt synlig i sentrum, Stangnes og Fagerlia denne uken. Personellet vil ha våpen, militære kolonner vil være på veiene, og helikoptre i luften.

Kystjegerkommandoen ber foreldre informere barna om øvelsen.

- Siden vi vil være forholdsvis synlige i bybildet under denne øvelsen, oppfordrer vi foreldre om å forberede sine barn om våre soldater. Det kan være lurt å påpeke at dette ikke er farlig og det kun er en øvelse som pågår. Vi vil også gjennomføre god varsling og være synlig tilstede med sikkerhetskontrollører i områder der vi skal gjennomføre aktivitet, opplyses det fra Kystjegerkommandoen.

Kaotiske situasjoner

Oppsatt på kjøretøy og ved bruk militærutrustning og støtte fra Bell 412 helikopter fra 339 skvadronen vil soldatene utsettes for komplekse og kaotiske situasjoner.

- Hensikten er å forberede oss på potensielt fremtidige oppdrag, opplyser Kystjegerkommandoen i en melding. Aktiviteten vil være høy og situasjonene vi må løse komplekse.

ØVER: Her øver Kystjegerkommandoen på å engasjere hurtiggående mål med stridsbåt 90. Foto: Jakob Østheim

Spillstab

Øvelsen arrangeres av en liten spillstab som utarbeider oppdrag og står for sikkerheten, samt varsling.

- Realistiske øvelser er nødvendig for at Forsvaret skal kunne løse sine oppgaver på en god måte. Øvelsene er også en kvalitetssikring av at KJKs ferdigheter og planverk virker etter hensikten, opplyser Forsvaret.