Messegeneral Harald Vollen kan en knapp måned før den tradisjonsrike messa i Stangneshallen melde om at de har fått på plass samtlige utstillere som skal delta i 2013.

De fleste inne

– Inne i Stangneshallen skal det i år være 55 utstillere. Utenfor hallen skal det stå fem utstillere, sier Vollen.

– I år vil det som i fjor være kafèbord inne blant ustillerne. Kafeen i Stangneshallen vil i år være tilholdssted for Harstad Jeger og Fiskeforening, sier han.

– Dermed kan de som er mer interessert i jakt og fiske, lære seg fluebinding, mens andre sjekker lefser, husflidprodukter og lokal mat, sier Vollen, som kan fortelle at messen starter fredag 21. november.

Oppgang

– Det er mange av de samme utstillerne som vi har hatt de siste årene som i år kommer tilbake. Noen var med i fjor, og andre er tilbake etter flere års fravær, sier Vollen.

– Utstillerne melder at de har hatt økning i omsetningen i fjor. Det er positivt for dem, sier han.

– Blant annet er det en treskjærer fra Sulitjelma som nå vender tilbake. Den tidligere Bjarkøy-ordføreren, Jorunn Berg, deltar i år med produkter fra Villsau Åkerøy. Bergs datter tar også turen fra Sandtorg med sine sølvprodukter, sier Vollen.

– Det ville bli mye tradisjonsrik mat og handverksprodukter å finne på årets messe. Blant annet mat fra Lofoten, sier Vollen, om noe av det de besøkende vil finne på julemessen i Stangneshallen i perioden fra 21. til og med 23. november.

– Jeg tipper at besøkstallet vi vil ligge på et sted mellom 2.000 til 3.000 besøkende i løpet av messehelgen. Jeg mener at det i år er tjuende gang at messen blir avviklet, sier Harald Vollen, messeansvarlig for den tradisjonsrike julemessa i Stangneshallen. En messe der medlemmer av Harstad Håndballklubb alltid er sentral i avviklingen av arrangementet.

SATSER PÅ SØLV: Gunnlaug Berg satser på sølv på årets julemesse. Her sammen med moren, Jorunn Berg. Hun stiller opp med ullprodukter av villsau på julemessa i år. Foto: Tore Skadal
PÅ PLASS: Forfatter Harald Isachsen hadde i fjor stand på førjulsmarknaden i Stangneshallen, for å promotere sine tre bøker om krigshistorien i Harstad-området. Haner tilbake også i år med en ny bok som slippes neste helg. Her sammen med messegeneral Harald Vollen. l Foto: Tore Skadal