Om knappe 14 dager er det klart for konferanse i Harstad.

– Vi har enda noen plasser igjen, men nå fylles det fort opp, sier Jan Terje Johansen, i en kommentar foran konferansen.

Lederen for Petro 2011 er mer enn fornøyd så langt, men vil gjerne ha flere fra oljebyen Harstad. – Meld dere på før det er for sent, oppfordrer Johansen.

Nordområder

"Nordområdene – vårt viktigste strategiske satsingsområde – hva nå?" er tittelen på konferansen.

Både tema og foredragsholdere ser ut til å interessere – i alle fall skal man dømme ut fra påmeldingen. Allerede 13 dager før konferansen er deltakertallet oppe i 225, det er rekord. – Vi har et øvre tak på antallet, dette er økt fra tidligere (som var nettopp 210), sier Johansen.

Lund, Støre og Sira Myhre

Både Statoils konsernsjef Helge Lund og Utenriksminister Jonas Gahr Støre kommer til Petro 2011. Det gjør også Oljedirektør Bente Nyland, statssekretær Per Rune Henriksen og leder av Litteraturhuset Aslak Sira Myhre.

Helge Lund og Jonas Gahr Støre vil begge ta for seg fremtidsmulighetene som ligger i nordområdene. Gahr Støre ser på områdenes strategiske betydning for Norge, mens Lund i sitt foredrag vil komme inn på industriens muligheter.

Oljedirektør Bente Nyland spør i sitt foredrag om nye leteområder i nord kan klare å dekke opp for nedgangen vi nå ser i norsk olje– og gassproduksjon. Gro Brækken, administrerende direktør i OLF, tar for seg muligheter og utfordringer i nordområdene.

Gåten Barentshavet

Statoils letedirektør for Barentshavet, Knut Harald Nygård, åpner konferansens andre dag med sitt foredrag «Gåten Barentshavet». Statoil gjorde tidligere i år et betydelig funn på Skrugard-prospektet, vel 100 kilometer nord for Snøhvitfeltet, og Statoil ser store muligheter for Barentshavet.

Eirik Haugane, Erling Matland, Hans Henrik Ramm og Anette Ekmann stiller også som foredragsholdere denne dagen. Det samme gjør leder for Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre, med foredraget "Olje er ikke heroin!".

Paneldebatt

Årets konferanse vil som tidligere inneholde en paneldebatt som avslutning av første dag. Men i år er det gjort en vri, kan Johansen fortelle.

– I år har vi valgt å sette sammen et panel av lokale aktører innen oljenæring, turisme, fiske og miljø. Vi tror det vil gi en debatt med mer lokal forankring, forteller han. Debattleder er Bård Michaelsen, redaktør i Harstad Tidende.

Konferansen arrangeres i Harstad 31. august til 1. september.

Programkomite for Petro 2011:

Jan Terje Johansen, Oljedirektoratet

Geir Øverland, Seashore Techlogoy AS

Jørgen Bratting, Kunnskapsparken Nord

Anne-Mette Fjærli, Statoil ASA

Kurt Jørgensen, Weatherford Norge AS

Bendiks Harald Arnesen, Stortinget

Prosjektsekretariat: Mariette Verhage

Bendiks Harald Arnesen og Jonas Gahr Støre på Høgskolen i Harstad. 26.8.9 Foto: Odd Leif Andreassen, Odd Leif Andreassen