Tirsdag ble det klart at kampen mellom Stålbrott/Sortland2 og Grovfjord/HIL2, som ble avbrutt da Saber Husseini ble stygt skadet, må spilles delvis på nytt. Det vil si de siste fire minuttene og 42 sekundene av kampen. Stålbrott/Sortland2-trener, Bernt Ola Burchardt, er ikke nådig etter avgjørelsen:

– Kommentarene vi skrev ble ikke tatt med da kretsen sendte inn hendelsen sentralt før vi fikk levert vår rapport. Grovfjord krevde at hele kampen skulle spilles på nytt med hele troppen tilgjengelig, noe vi synes høres latterlig ut. Vi er ikke enige i at de fire minuttene skal spilles på nytt i det hele tatt, sier han.

Saber Ali Husseini er fortsatt skadet. Og selv om Grovfjord/HIL2 må spille med ti mann og ellers må stille med nøyaktig de samme som var på banen da kampen ble stoppet. Det samme gjelder hjemmelaget.

– Dersom vi ikke får Saber frisk til kampen vil altså denne hendelsen gå i favør av Grovfjord som etter å ha forårsaket denne situasjonen. De får da muligheten til å spille de siste minuttene pluss tillegg.

Stålbrott hadde to spillere de kunne bytte inn etter skaden da kampen ble avbrutt.

– Forskjellige syn

Burchardt mener dommeren, han selv og Grovfjord/HIL2-apparatet har helt forskjellige oppfatninger av situasjonen:

– Vi mener dommeren vurderte situasjonen til det var gått 90 minutter,  for så å bestemme seg for å ikke legge til noe ekstratid. Dermed blåste han av kampen. Grovfjord mente at den ble avblåst åtte sekunder før slutt og derfor ikke var ferdigspilt. Det er jo bare tull fra dem, sier Burchardt frustrert.

Det som er sikkert er at dette blir dyrt, for begge klubber:

– Nå må vi betale full dommerregning for tre dommere i tillegg til at Grovfjord må kjøre helt til Sandnes for noen få minutter. Grovfjord var skikkelig kjørte mot slutten av kampen, mens de nå kan starte uthvilte.

Burchardt mener at kampen må settes opp etter at Huisseini har fått undersøkt skadens omfang ytterligere 13. juni. Noe mer om skadens alvorlighetsgrad vil ikke treneren ut med per nå.

– Burde spilt hele kampen på nytt

Grovfjord-trener Hege Thomassen ga umiddelbart beskjed om at hun er uenig i beslutningen om å stoppe kampen såpass lenge før ordinær tid.

– Vi mener kampen burde vært fullført. Enten kunne den skadde spilleren blitt flyttet av banen på båre, eller vi kunne ventet til ambulansen kom. Det gjensto nesten fem minutter av ordinær tid, og sikkert fem minutter tillegg på grunn av alle bytter og stopp i spillet. Det er ti minutter som vi kunne brukt til å få med oss ett poeng hjem, har Thomassen tidligere uttalt til Harstad tidene.

Hun er nå klar på at når avgjørelsen er tatt at fire minutter og 42 sekunder må spilles på nytt, burde hele kampen bli spilt på nytt isteden:

– Vi må reise to timer hver vei for å spille fire minutter og 42 sekunder fotball. Da hadde det vært langt bedre å spille kampen på nytt fra start, sier hun til Harstad Tidende.

Grovfjord samarbeider også med tre andre klubber. Harstad IL, Bjerkvik og Gratangen. I kampen mot Stålbrott/Sortland2 brukte klubben spillere fra alle fire klubber. Å få kabalen til å gå opp for «omkampen», blir dermed ingen lett oppgave.

– Vi mener derfor begge lag burde får bruke de spillerne de ønsker i omkampen.

Til alt hell brukte ikke Grovfjord/HIL2 spillere som bor i Tromsø til denne kampen.

Problemer med tilgjengelighet er også tilstede for Stålbrott/Sortland2. De samarbeider med Sortland, og dermed er det altså totalt seks klubber involvert for å gjennomføre fire minutter og 42 sekunder med fotball.

Dette er heller ikke første gang klubbene krangler. Ballstad, Grovfjord, Medkila, Morild, Skånland og Leknes protesterer mot Hålogaland fotballkrets’ godkjenning av laget Stålbrott/Sortland 2 i 4.-divisjon i 2017.