Angelsen mener at i stedet for at kommunen betaler markedspris på over 20 millioner kroner for tomta, gir han kommunen én million kroner i flyttetilskudd og kommunen kan flytte bygget til kommunens egen tomt.

– Det betyr at de får Gammelbrygga gratis, sier han.

Han mener nemlig at brygga kun trenger å flytte noen få meter for å bli godt plassert inne på nabotomta som eies av kommunen.

– På denne måten vil byen få et flott maritimt miljø hvor Gammelbrygga blir en port mot havet, slik mange ønsker. Brygga får en mer dominerende rolle mot sjøfronten og man unngår uønsket kontakt med trafikkbildet på riksveien, sier han.

Blankt avvist

Han mener man kun trenger en mobilkran mellom Gammelbrygga og ny plassering. Så kan brygga heises over element for element.

– Utvalget har i sin taksering kommet fram til at gulvet i brygga må graves ut og skiftes. Da kan man like godt lage det nye fundamentet et steinkast nærmere Havenpaviljongen.

Helt helt siden Eiendomsgruppen Nord-Norge kjøpte tomten for snart 10 år siden har de vært tydelig på at det ene ikke utelukker det andre.

– Gang på gang har vi foreslått flytting av Gammelbrygga som er en løsning som ivaretar flere sine interesser. Våre forslag til flytting som er fremmet i plansaken har aldri blitt vurdert eller kommentert av administrasjonen.

Ifølge Angelsen har utvalget som ble nedsatt av kommunestyret i 2015 blankt avvist å diskutere flytteløsningen.

– Vi sitter med en bestemt oppfatning av at administrasjonen, herunder særlig Jan Inge Lakså ,har forsøkt å plassere oss i en konfrontasjonslinje mot politikerne. Våre konstruktive forslag har konsekvent blitt underkommunisert eller ignorert. Samtidig har Lakså sendt oss stadige provokasjoner om at de skal beslaglegge tomta uten å gi kompensasjon.

Skalkeskjul

Han sier at deres gjentatte flytteforslag finnes i sakspapirene som er sendt administrasjonen, helt tilbake til 2008.

– Gang på gang har vi tilbudt flytting for døve ører for Jan Inge Lakså. Vi opplever at han har en egen agenda mot nybygg, og holder liv i Gammelbrygga som skalkeskjul. Men som alle kan se av illustrasjonen er det på ingen måte slik at det ene utelukker det andre, sier Angelsen.

Han slår fast at da Brygga Utbygging investerte i en sentrumstomt, var det aldri bedriftens mening ikke å hensynta behovet til de som finner nytte i den gamle bygningen.

– Men løsningen må også vi kunne leve med. Det må administrasjonen ta innover seg. Hittil har vi kun vært presentert for forskjellige ultimatum som det er umulig for oss å akseptere, sier Angelsen.

Politikerne bestemmer

Enhetsleder Jan-Inge Lakså avviser alle Angelsens påstander.

– Jeg har ingen agenda. Jeg har en jobb å gjøre, og den gjøres på oppdrag fra rådmannen, sier han.

Han viser til at det er politikerne som avgjør hva som skal skje med Gammelbrygga.

– Jeg var med i et utvalg som har kommet fram til et forslag. I morgen (i dag onsdag, red.anm.) avgjør planutvalget om det blir ja eller nei til riving.

Forslaget som foreligger er rivingsforbud og utarbeidelse av detaljert reguleringsplan for Ottar Håløygs plass.

– Bestemmer politikerne seg for noe annet, så er det raskt å endre bestemmelsene, sier han.