Planen var at parkeringsordningen skulle starte torsdag 1. februar. Men slik ble det ikke. Årsaken er at parkeringsautomaten ikke har strøm-

I utgangspunktet skulle automaten være plassert – og koblet til en lysmast på parkeringsplassen. Det var gjort klart for det på selve parkeringsplassen. Men stoppordren kom da de oppdaget at strømmen slo seg automatisk på når det ble mørkt. Det betyr at parkeringsautomaten ikke får strøm når det er lyst, fordi strømmen da er avslått.

Dermed ble automaten flyttet ved siden av hovedinngangen til skolen, et godt stykke unna parkeringsplassen.

-Dette er håpløst, sier tillitsvalgt for Undervisningsforbundet Marianne Sørli.

-Tenk deg det kaoset det skal bli her om morgenen med kø utenfor inngangen her. Verst er det for dem som går på Teknisk fagskole, som er i nabobygget. De må først hit og betale, før de kan parkere bilene sine. De får litt av en vei å gå, sier Sørli.

Folk tok bussen

Sørli kan fortelle at de ikke visste noe om dette før de kom på skolen om morgenen. Det var mer folk på bussene enn vanlig, og Sørli var selv en av dem som tok bussen.

-Vi føler oss urettferdig behandlet. Stangnes videregående er ingen sentrumsskole. Likevel krever vår egen arbeidsgiver oss for en parkeringsavgift på 1200 kroner i måneden. Dette er mer enn det private utleiere krever i sentrum, sier Sørli.

Hun mener også at parkeringsordningen er distriktsfiendtlig.

-Vi har ansatte og elever her fra hele regionen. Det er ikke bestandig de kan ta bussen til og fra skolen. Vi har også ansatte her som starter klokken 06:00 om morgenen. De har ikke noe valg. De må bruke privatbilen. Det er ikke noe alternativ, sier Sørli.

Rammer undervisningen

Også undervisningen rammes. Skolen har utplassert et par hundretalls elever ute i næringslivet. Disse elevene skal følges opp av lærerne på arbeidsplassene.

-Nå når vi er tvunget til å bruke buss til og fra jobben kan vi ikke bruke våre egne biler til disse besøkene. Skolen har kun to biler. Dette betyr at vi må bruke taxi når vi skal følge opp elevene i bedriftene, sier Sørli.

Hun er også skuffet over regionens egne politikere på fylkestinget.

-Vi har skrevet til samtlige av dem, men ingen har hittil brydd seg med å svare oss. Vi har ikke hørt et eneste ord fra dem. Hvor er de? Er det bare ansatte og elever ved skolene i Harstad og Tromsø som skal punge ut med en ublu parkeringsavgift, mens andre skoler skal fritas? Hva mener våre fylkespolitikere om det, og hva vil de gjøre med det? Svaret lar ennå vente på seg, sier Sørli.

AUTOMATEN: Her er automaten plassert. Langt unna parkeringsplassen. Foto: Hans Vimtor Øye