Direktør for Harstad kulturhus og Harstad kino, Ola Magnus «Manne» Løkholm, er ikke i tvil om at en trenger en fornying i Harstad når det gjelder kinodrift.

– Vi må huske at dagens kino er bygd på 1950-tallet. Vi har en stor kinosal med 400 sitteplasser bygd i 1955 og en liten sal i samme bygg med rundt 100 sitteplasser. Det vil i praksis si at vi maksimalt kan kjøre to filmer samtidig, sier Løkholm.

Han mener at tiden er inne for å se inn i glasskula og tenke på hva en ser av kinodrift i fremtiden. En del har allerede snakket om dette med tanke på nybygg i byen. Noen mener at dagens kino er bra, andre anser dagens kino som utdatert.

Moderne

– Jeg mener helt bestemt at vi henger etter andre byer når det gjelder lokaler til kinodrift. Dagens lokaler hører fortiden til. Vi trenger fire saler. Fire saler fra 250 plasser ned til 50 plasser, for eksempel fire saler med henholdsvis 250, 150, 100 og 50 plasser, sier kinosjefen.

– Da er vi i stand til å øke antallet visninger av filmer og vi kan ha flere filmer inne samtidig, sier han.

– Det gir oss langt større muligheter til å bli en moderne kinoby. I Oslo skjedde dette på 1980-tallet. Byer som Tromsø og Fredrikstad har bygd kinoer når de har oppgradert sine rådhus. En rekke byer har de siste tiårene satset på å modernisere seg når det gjelder kinodrift, forteller Manne Løkholm, på spørsmål om det er nødvendig med en ny kino i Harstad.

Lokalisering

– Har du noen spesielle tanker om hvor i byen det burde komme en ny kino?

– En ny kino i Harstad må ligge i sentrum. Gjerne samlokalisert med et nytt rådhus eller et bibliotek eller et kjøpesenter. Jeg kjenner til at det er tegnet inn kinofasiliteter i Nordic sitt nye prosjekt på Larsneset. Det vil være ei flott løsning, men jeg overlater til politikerne å bestemme lokalisering, sier Løkholm.

MODERNE: Direktør for Harstad kultur og Harstad kino, Manne Løkholm, tror en kino med fire saler og med rundt 200 sitteplasser hver ville vært en vei å gå med tanke på modernisering av kinodriften i Harstad. Foto: Tore Skadal