Sammen med ektemannen Roger Uttakleiv ble de spurt om å drive kafeen i Grottebadet etter at sushikafeene Yukka Yukka valgte å flytte ut.

Har ikke angret

– Jeg har alltid likt å lage og servere mat, noe jeg har tatt med meg fra min mor fra oppveksten nord i Thailand. Mor laget alltid vår egen mat hjemme, og jeg likte godt å hjelpe henne med det.

– Da henvendelsen kom fra Grottebadet, sa jeg ja med en gang, og har ikke angret på det, sier Goi, som egentlig heter Wipaporn Khantakeeree Uttakleiv.

Raskere vekst enn forventet

Gois Streefood kan skilte med en meny bestående av en rekke ulike større og mindre retter, de fleste av dem typiske tradisjonelle thailandske.

Siden åpningen i desember har hun registrert at stadig flere stikker innom for å smake på de ulike rettene.

– Omsetningen har vært veldig bra etter åpningen. Vi har hatt en rekke selskap her, pluss at både bedrifter og private har bestilt cateringleveranser.

– Dette markedet har vokst langt raskere enn jeg på forhånd hadde regnet med, forteller Goi og legger til;

– Mye av omsetningen kommer naturligvis gjennom besøkende i Grottebadet. Badegjester kan bestille maten hos oss og få den levert inn i Cafeen i Grottebadet, eller de kan velge å få den servert i lokalene vi disponerer like utenfor inngangen til konkurransebassenget, sier hun.

Ingen frossenvarer

Ferske råvarer mener Goi er en viktig årsak til at stadig flere velger å legge turen innom for en matbit.

– Alt av kjøttvarer og grønnsaker skal så godt som mulig være dagsferske. Mye kjøpes fra de internasjonale butikkene i byen, men også direkte fra Sevice Nord Engros på Stangnes.

– Et prinsipp jeg har er at ingen frossenvarer skal bli brukt i mine produkter, forsikrer hun.

Nå i Festspilluka håper Goi at stadig flere legger turen innom henne i Grottebadet.

– Vi planlegger flere ulike aktiviteter for å trekke de mange utenbys besøkende inn i Grottebadet, sier Goi, mens hun friterer dagens første bestilling.

StreetFood: Stadig flere stikker ifølge Goi innom for å teste ut menyen hennes. Foto: Andreas Isachsen