29. januar på Høgskolen holder Unge voksne i Harstad åpent møte om sentrumsplanen som skal vedtas senere i år.

- Fra nå av og fram til sentrumsplanen vedtas må vi høre fra de sentrale kommunestyrepolitikerne. Møtet blir en arena hvor de kan si hva de vil, samtidig som vi og andre unge voksne kan komme med sine syn, sier Sigrid Ina Simonsen.

Hun er blant de 11 som danner gruppa. Simonsen sier disse elleve er fra samme alderssegment, men utover dette er de et partipolitisk uavhengig møtested.

- Noen er engasjert i politikk, andre i fagorganisasjoner, noen er aktive i andre grupper folkeengasjement, sier Maria Serafia Fjellstad.

Ønsker svar

Fram mot folkemøtet håper de at politikerne i større grad kan komme med sine syn på sentrumsplanen og tanker om hva de vil med Harstad sentrum.

- Mye kan oppklares fram til da. Ved at politikerne klargjør sine syn, kan vi også spisse spørsmål til møtet. Mange av oss mener at vi for eksempel vet for lite om hva Marianne Bremnes mener. Vi vet noe om hva Helge Eriksen, som styreleder for Harstad havn, står for, men vet kanskje mindre om hva han tenker som Høyres ordførerkandidat.

Gruppen har fått med seg at enkelte har etterlyst syn fra ungdom og unge voksne i byen rundt sentrumsplanen.

- Nå er vi med. Som en del av dette arbeidet ser vi at sentrale elementer rundt sentrumsplanen ikke er opplyst godt nok. Vi ønsker informasjon. Dette er en av grunnene til at vi arrangerer et åpent møte. Slik kan også andre interesserte få vite mer og si sin mening.

Disse samles

I panelet som skal snakke på møtet sitter tre faste politikere fra kommunestyret: Marianne Bremnes (Ap), Helge Eriksen (H) og Eivind Stene (Frp).

- Vi har også invitert de andre politiske partiene til å være med i salen, samt ungdomsrådet, studentparlamentet, Statens vegvesen, Næringsforeningen og Havnestyret. De tre temaene som skal diskuteres er Harstad sentrum, kollektivtrafikk og havna.