Reidulf Solbakken har vært en kjent person i Harstad gjennom mange år som ungdomsleder og redaktør i Radio Harstad. Den mangeårige redaktøren ble rammet av Parkinson for 16 år siden. Han har tidligere uttalt til Harstad Tidende at sykdommen har preget han kraftig.

– Det var ikke hyggelig å få diagnosen Parkinson. Men nå fatter jeg håp. Ordningen med BPA åpner nye muligheter for veldig mange som er i samme situasjon. Vi kan få en helt annen hverdag, sa han.

– Reidulfs bortgang kom brått og uventet på oss, sier bror Ole Solbakken.

Han sier videre at familien er i sorg.

Stor betydning for ungdommen

Den nordnorske kulturprofilen Svein Spjelkavik skriver på Facebook at lørdag 2. april ville Solbakken ha fylt 70 år. Han sier til Harstad Tidende at Solbakken var en kulturklippe i Nord-Norge, uten tvil.

– Han hadde stor betydning for ungdomsklubbevegelsene, sier Spjelkavik.

Harstad Tidende har fått tillatelse til å publisere Facebook-innlegget til Spjelkavik:

«Reidulf Solbakken – en nordnorsk kulturkjempe – gikk ut av tida natt til søndag 20. mars 2022, 13 dager før han skulle rundet 70 år, lørdag 2. april. Reidulf var ungdomslederen som forandret klubb-Nord-Norge. Han var mangeårig redaktør i Radio Harstad, denne helt spesielle ungdomsradioen som han selv grunnla sammen med venner i Centrum fritidsklubb i 1984. Reidulf mottok den aller første Willy Oftedals Ærespris i 2011», skriver blant annet Spjelkavik.

Nåværende redaktør i Radio Harstad, Tommy Vandalsvik, sier det var en trist beskjed å få at hans forgjenger har gått bort.

Reidulf var en ener

– Jeg var på radioen i dag med noen jenter. Og det er så fint at 13- og 14-åringer sier at de aldri har møtt han, men at jobben han har lagt ned betyr mye for dem. Reidulf var en ener i Radio Harstad, og det er fint å kunne lede det han har bygget. Jeg tror han hadde likt at det fortsatt var full aktivitet i lokalene i radioen, men det tror jeg han visste, sier Vandalsvik.

På lokalhistoriewiki.no står det å lese at Reidulf Solbakken var i 1971 initiativtaker til oppstart av Trondenes bygdeungdomslag og deretter Troms bygdeungdomslag og var leder i begge disse organisasjonene.

I 1985 ble han tildelt Norges Vels medalje for sitt engasjement for ungdommen. Han fikk Harstad bys fortjenstmedalje i 2005.