Fredrik Harr Moen fra Harstad har holdt på med fritidsfiske hele sitt 37 år lange liv. I helga fikk han den største fiskeopplevelsen frem til nå, da han dro i land en brunørret på 5,3 kilo. Knappe 45 minutter senere toppet det seg. Da var det en brunørret på 6,1 kilo på kroken.

– De fleste går gjennom et helt fiskeliv uten en slik opplevelse. Jeg hadde så høy puls da jeg dro den opp at jeg ikke vet helt hva jeg tenkte i øyeblikket, sier Harr Moen.

Hemmelig lokasjon

Harr Moen bor på en gård i Målselv, der han driver med hund og fiske. Han kan avsløre at fiskelykken inntraff ved et vann i Rostadalen i Målselv, men nøyaktig hvilket, og hvilket utstyr han brukte, er selvsagt topp hemmelig.

– Det er mange som har tatt kontakt og spurt hvor det var, og hva jeg har brukt. Alt jeg kan si er at det ryktes at Målselv har flere vann med stor fisk, og det er nå bekreftet. Jeg har ikke fått så mye fisk her de siste fire-fem årene, så det var artig at det endelig skjedde. Det er det som er morsomt med fiske, det er så mange teorier og elementer som spiller inn.

INNSJØ: Fredrik har fisket ved Målselv-vannet i flere år, uten å få den store fangsten. Foto: Privat

Større prestasjon enn laksefiske

Selv om han tidligere har fått laks som har vært en god del større enn ørreten, synes Harr Moen at ørret-fangsten er en mye større prestasjon.

– Laksefiske er mer konsentrert. Du vet hvor laksen er og hvor den går. Jeg har fått laks på 11 kilo, men denne opplevelsen er mye større for meg. Det var en meget uvanlig fiskeopplevelse, sier han.

LAKS: Hobbyfiskeren fikk i fjor sommer en laks på 10,9 kilo. Likevel mener han ørret-fangsten er en mye større prestasjon. Foto: Privat

Fangsten skal han røyke og bruke som pålegg.

– Når fisken er såpass stor er den så gammel at kjøttet er best å røyke. De mindre fiskene lager vi til middag.

Selv om Harr Moen er noe hemmelighetsfull når det gjelder utstyr og lokasjon, kan han avsløre én faktor han tror har vært avgjørende for fiskelykken;

– I løpet av det siste året har jeg fått meg samboer fra Danmark, så jeg tror det må være internasjonalt haill som har gjort det, sier han.