Årets festspillprogram har en spennvidde i programmet der både små og store bør finne flere arrangementer.

Festspilldirektøren viser blant annet til programmet i storsalen der flere kjente artister vil opptre.

– MGP-vinner i storsalen

– Vi gleder oss til å fylle storsalen med forskjellig musikk, og særlig er det verdt å nevne at åpningsforestillingen vil ha noen solide overraskelser. I løpet av festspilluken vil publikum få konserter med årets MGP-vinner Gåte, Seigmenn, Anneli Drecker med Hærens musikkorps og Mari Boine. I tillegg stiller Moddi med et eget stjernelag av nordnorske artister i Det nye nord, forteller Skúladóttir.

I STORSALEN: Årets norske MGP-vinner Gåte kommer til Festspillene i sommer. Foto: Ole Ekker

I tillegg vil publikum også få konserter med Fay Wildhagen, Ida Maria og Thea & The Wild som spiller egne versjoner av Lillebjørn Nilsens sanger.

– Liveintervjuer med artister

Nytt av året er at Radio Harstad lager live show av sine festspillradiosendinger inne i Sentralen.

– På dagtid kan publikum oppleve liveintervjuer med artister, god musikk og fantastisk stemning, mens på kvelden forvandles Sentralen til festspillklubb med DJ-er og artister, sier Skúladóttir.

– Relevant og spennende utstilling

Intet festspill uten festspillutstilling. I år er denne utstillingen ifølge Skúladóttir i samarbeid med LIAF, (Lofoten International Art Festival).

– Årets festspillutstilling «Gnistsambandet Opptak» presenteres i samarbeid med nordnorsk kunstnersenter og Lofoten internasjonale kunstfestival. Utstillingen tar utgangspunkt rundt Lofotlinjen, som var telegraflinjen som skulle effektivisere lofotfiske. Dette blir garantert en relevant og spennende utstilling i Galleri Nord-Norge, mener Skúladóttir.

PROGRAMLANSERING: Her er festspilldirektøren i Nordic Hall, der det forberedes til programslipp torsdag kveld. Foto: Ingrid Ytterstad

– Tidenes største folkekor

Festspilldirektøren lover et byfestprogram der byens innbyggere inviteres til å delta på det hun håper skal bli tidenes største folkekor.

– Finalen på årets byfest vil foregå i Generalhagen der alle er invitert til å synge med på Ola og Kari Bremnes «Sang til byen». Hadde det ikke vært stilig dersom 2000 personer stilte opp og fremførte den sangen, spør Skúladóttir, og fortsetter:

– I tillegg vil byfesten inneholde både sirkusforestilling, morsomme leker og ikke minst kommer publikumsfavorittene Saurus tilbake. Utendørsforestillinger fyller byen med liv å røre, det er jo da man merker at det er festival, sier hun.

– Vil engasjere de største barna mer

Festspillene har alltid ønsket og satse på barne- og ungdomsforestillinger. I år er intet unntak, ifølge Skúladóttir.

– Det vil være en rekke engasjerende og morsomme forestillinger for de yngste. Men i år har vi valgt flere forestillinger, og et eget verksted for de eldste barna med blant annet Katrine Strøms nye forestilling Frida.

– Vi har ønsket og engasjere de største barna enda mer, og det er ekstra fint å se at det skaper fine forestillinger som tar denne aldersgruppen på alvor, sier Skúladóttir.

45 musikkarrangement

At årets festspillprogram inneholder et stort mangfold viser de ulike arrangementene med all tydelighet. Totalt er det om lag 45 ulike musikkarrangement. Det er nærmere 20 ulike scenekunsttilbud, 15 samtaleprogram og det samme antallet arrangement for barn.

TILBAKE: Mari Boine har deltatt på Festspillene tidligere, men er nå tilbake med konsert i storsalen. Foto: Tor Ivan Boine

– Vi er superfornøyd med årets jubileumsprogram, som vi håper publikum vil ta godt imot, da vi mener mangfoldet vil kunne nå ut til de aller fleste, sier festspilldirektør Skúladóttir.

PROGRAMKLAR: Ragnheiður Skúladóttir presenterte torsdag programmet for årets festspill. Foto: Ingrid Ytterstad