Spillet, som ble lansert i USA, Australia og New Zealand 6. juli har blitt enormt populært - også i Norge. Ved å laste ned en APK-fil til Android-telefoner, eller å installere den amerikanske versjonen av iTunes på iPhone har mange i både Harstad og Norge klart å spille det populære spillet. Lørdag formiddag ble spillet endelig lansert i Norge i de offisielle app-butikkene. Spillet har også blitt lansert i 26 andre land.

Les også: Dette er Pokémon Go

Nå ser det ut som om spillet nesten har blitt for populært. Spillerne klarer nemlig ikke nå å komme inn på spillet. Serverne er nede, trolig på grunn av at det er så mange som bruker appen.  Derfor er det ingen som jakter pokémon i dag.

- Våre servere er ydmyde for den enorme responsen dere har gitt oss, vi jobber med å løse problemet. Prøv igjen snart!". Slik lyder beskjeden som dukker opp når du prøver å logge inn på spillet. Nintendo har ikke uttalt hvor lenge serverne vil være nede.

Les også: Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Spillet har blitt voldsom populært. Nostalgifølelsen av å fange pokémon kombinert med et godt utført arbeid av Nintendo og Google har gjort at mange har kastet seg på bølgen. I Harstad har det dukket opp en egen Facebook-gruppe for Pokémon Go-fansen, som allerede har nesten 100 medlemmer.

Les også: (For abonnementer): Jaktet pokémon i Generalhagen

På denne siden kan du sjekke om serverne er oppe. Norge er under «other regions»: Pokemon Go Server Status.

Hundrevis av pokémon finner du rundt om i verden og i nabolaget. Utenfor kinarestauranten satt en Abra. Foto: Lars Richard Olsen
Ved ulike små og store landemerker finner du ladestasjoner der du kan plukke opp flere pokeballer. De kaster du etter monstrene for å fange dem. Foto: Lars Richard Olsen