SAS-flyger og bøfjærding Børre Magne Albrigtsen flyr tirsdag sin siste tur som flyger før han pensjoneres. Og han har fått spesialtillatelse til å fly lavt over kommunen.

Det er NRK Nordland som bringer til torgs saken som har fått kommunestyret i Bø til å fatte et hastevedtak i sakens anledning. I hastevedtaket kommer det frem at det skal være godt vær.

Vedtaket

«Rådmannen gis i oppdrag å sørge for godt og tjenelig vær (med blå himmel) over hele Bø tirsdag 25.08.09. Dersom det mot formodning skulle bli nødvendig å velge ut hvor himmelen skal være mest eventyrlig blå, prioriteres sjø- og landområdet i og rundt Jørlandsfjorden - med særlig konsentrasjon om Skorpaområdet,» står det i vedtaket.

Albrigtsen sier til NRK han er glad for at han får lov til å vise passasjerene sine på den siste turen sin den flotte hjemkommunen sin, som også kalles eventyrkommunen.

En runde

Ifølge flygeren skal SAS-flyet suse inn over Kråkberget på morgenen før det dreier inn over Klaksjorda og Jørnfjorden. Deretter skal Albrigtsen ta en liten runde over det øvrige Bø før han drar i stikka og går opp i marsjhøyde for å fortsette turen videre sørover.

SAS er selvfølgelig svært fornøyd med saksbehandling i Bø kommune, og fremhever ordførers raske initiativ og handlekraft, står det på hjemmesiden til Bø kommune.

Ifølge yr.no blir det klarvær med lett bris, 5 m/s fra nordøst og 0 mm nedbør i Bø tirsdag.