Under Festspillene i Nord-Norge er foto og billedkunst en naturlig del av programmet.

Oppvarming

– Dette er en flott utstilling som gir oss innblikk i historier og uttrykk, som medlemmer i Harstad Fotoklubb har fanget gjennom kameraøyet, sier Tone Winje.

– Det gir meg stor glede å gå rundt å se på bildene av lokale fotoklubbmedlemmer, sier hun.

Åpnet ustilling

Søndag formiddag kunne leder i Harstad Fotoklubb, ønske over 100 mennesker velkommen til åpningen på Trondenes Senter. Harstad Kulturskole bidro med musikk under åpningen. Amanda Al Haddad spilte opp.

Deretter sørget festspilldirektør for den offisielle åpningen til Harstad Fotoklubb.

– Jeg synes det er en stor ære å få åpne denne utstillingen. Jeg liker foto. Jeg er en amatør på området fotografering, men jeg synes det er flott at så mange lokale amatører leverer så mange og varierte bilder, sier Tone Winje, som er fornøyd med at det finnes så mange bilder og historier fra området som vises fram.

– Foto er en kunstform som også Festspillene alltid vil ha med i programmet. Vi hadde det i 2012. Vi skal ha det i 2013, sier Winje.

Fin start

– Jeg er meget godt fornøyd med at over 100 personer er med på åpningen. Det er flott at så mange tar veien nå på en såndag med sol og blå himmel, sier Trygve Selmer, som ikke tror at dette blir noen stor salgsutstilling.

– Det er mulig å bestille bilder. Men tradisjonelt vet vi at det er profesjonelle fotografer med et navn som selger mest, sier lederen av Harstad Fotoklubb, Trygve Selmer, etter at årets fotoutstilling i regi av Harstad Fotoklubb ble åpnet søndag 3. mars. 21 av klubbens medlemmer har bilder på årets utstilling.

SPILTE OPP: Harstad Kulturskole bidro med musikk under åpningen. Amanda Al Haddad spilte opp. Foto: Tore Skadal
VELKOMMEN: leder i Harstad Fotoklubb, Trygve Selmer, kunne ønske velkommen til årets utstilling ved Trondenes Historiske Senter søndag 3. mars 2013. Foto: Tore Skadal